Bemutatták az új stadion látványterveit

171

Az Osijek labdarúgóklub 2020-tól már az új stadionjában játszhatja itthoni meccseit. A korábbi tervekkel ellentétben minden egy helyen lesz, a futballklub sportiskoláját és a stadion építését is a Dráva-partra tervezik. A beruházás összértéke 35 millió euró. Ebből 6,6 milliót a magyar állam biztosít, a többit a klub és a tulajdonosok finanszírozzák.

Az Osijek Futballklub Pampas lövöldetér közelébe tervezett épülő sportiskolája közel 16 hektáros területen helyezkedik majd el, és itt kap helyet az új stadion is, amely a múlt héten bemutatott plánum szerint valóban látványos lesz. A teljesen fedett lelátókon 12 ezer fő fér majd el. Körülötte kilenc gyakorlópálya is lesz, minden szükséges kiegészítő objektummal, központi épülettel. 900 parkolóhelyet alakítanak ki. Ivan Meštrović klubvezető a tervek bemutatóján elmondta, amellett,  hogy az új stadiont végül mégis itt építik meg, több érv is szól. Ezek egyike, hogy a meglévő stadion átépítése idején nem lenne hol játszania a csapatnak, a másik pedig az, hogy a stadion és a körülötte lévő tér ne csak a meccsek idején „éljen”, hanem az év minden napján.

A stadion környékén egy teret is kialakítanak sétálóhelyekkel, amelyek egy része fedett lesz. Étterem, kávézó, szurkolói bolt, klubtermek épülnek. A stadion belső terei sem lesznek akármilyenek. A szurkolók többféle belépőjegy, vagyis különböző látási körülmények és ülőhelyek között válogathatnak. Lesz VIP-páholy is, de egyéb extrák is szerepelnek a tervekben.

Amint a megrendelő kezében lesz az építési engedély, azonnal elkezdik a munkát, hogy 2020-ra megépüljön a klubelnök szerint „Szlavónia labdarúgógyára”.