Bemutatta kézimunkáit a csúzai Nőegylet

0
13

A csúzai Nőegylet kézimunka-kiállítást rendezett az egyesület tagjai által készített munkákból. A vasárnapi összejövetellel az édesanyákat ünnepelték.

A nagy múltú egyesület telente heti rendszerességgel tart varródélutánokat, s az ezeken az összejöveteleken készült hímzéseket, csipkéket, horgolt munkákat mutatták be a vasárnapi kiállításon. Tárlatukat minden évben május második vasárnapján rendezik, ezért az esemény az anyák napja jegyében is telik.

Az összejövetel kezdetén Pinkert Ida, a nőszervezet elnök asszonya köszöntötte az egybegyűlteket.

Pinkert Ida

Csúzaiakon kívül érkeztek vendégek az eseményre a környező falvakból, képviseltette magát többek között a hercegszőlősi Izvor (Forrás) Nőegylet, és jelen volt Kozár József, a HMDK csúzai alapszervezetének elnöke is. 

A kiállított kézimunkákon kívül a gazdag süteménykínálat miatt is érdemes volt ellátogatni vasárnap a csúzai kultúrotthon emeleti termébe, a szervezők kitettek magukért ezen a téren is.

A kiállított kézimunkák mellett helyet kaptak a falakon azok az oklevelek is, melyeket a nőegylet tagjai a tavalyi vajdasági nemzetközi kézimunka-kiállításon érdemeltek ki. A számos első és második helyezés mellett többen megkapták az aranynívódíjat, amely a verseny egyik legnagyobb elismerése.