Bellyén nyitott pizzériát, hamarosan pedig burekkel bővül a kínálat

0
699

A várdaróci Bartok Dániel régi vágyát valósította meg egy pizzéria megnyitásával. Feleségével együtt vezetik a Borona névre keresztelt üzletet Bellye központjában.

Az utcán is érezni lehetett az egyik legnépszerűbb olasz étel illatát, mely az újonnan megnyitott Borona pizzériából származott, ahová betérve fatüzelésű kemencében láthattuk sülni a pizzákat. Nagy a sürgés-forgás, a telefon szinte megállás nélkül csörgött, érkeztek a rendelések. A pizzamestert is munka közben faggattuk ki az üzlet megnyitásáról, amit az első naptól kezdve nagy érdeklődés fogadott.

– 2014-ben költöztem ki Írországba, ahol egy olasz pizzériában kezdtem dolgozni. Végzettségem szerint pék vagyok, nagyon szeretek tésztával dolgozni. 14 éves korom óta ebben a szakmában tevékenykedem, és úgy érzem, hogy értek is hozzá. A pizzakészítés az írországi tapasztalat miatt lett az egyik kedvencem. Ott később pékséget is nyitottam, ahol bureket és különféle péksüteményeket készítettem, ami nagy népszerűségnek örvendett – mesélt a pizzamester, Bucó, ahogy őt a legtöbben ismerik.

Siker ide vagy oda, nyolcévnyi kinttartózkodás után mégis úgy döntöttek a feleséségével, hogy hazajönnek a gyerekekkel, hogy ők már itthon járhassanak iskolába. Mindenképpen szerettek volna saját vállalkozást indítani. Bellyére azért esett a választásuk, mert a környékbeli településekre, Kopácsra, Várdarócra, Laskóra, Meccőbe, Dárdára is kiszállíthatnak, emellett azoknak, akik Eszékre tartanak, útba esik a boltjuk. Jelenleg 12 fajta pizzát és 3-féle szendvicset készítenek, a népszerű ízvilágok mellett (capricciosa, szlavón, margarita) saját pizzájuk is van.

– A Borona pizzánk tejfölös alappal készül, grillezett csirkemell, karamellizált hagyma, sajt és pesztó (pesto alla genovese) kerül rá. Ez az egyik kedvenc a kínálatunkban. Eddig nagyon elégedettek vagyunk a forgalommal, ha a továbbiakban is így marad, akkor nem lesz okunk panaszra. Nagyobb rendeléseket is tudunk vállalni, de mivel egyelőre csak ketten dolgozunk, így érdemes legalább egy nappal előre jelezni az ilyen jellegű igényeket. A pizzatésztát mindennap frissen készítjük, és ahhoz, hogy megfelelő legyen, 24 órát pihentetjük – tudtuk meg Bucótól.

Szeptembertől a bureké lesz a délelőtt

A Bartok házaspár eredeti terve az volt, hogy a balkáni országok egyik legismertebb specialitását, bureket is készíteni fognak, de úgy érezték, hogy ez túl sok lenne egyszerre, így a pizza mellett döntöttek. Szeptembertől, az iskolakezdéskor azonban bővítik a kínálatot.

– Személy szerint nekem a burekkészítés az egyik kedvenc munkám. Így azt tervezzük, hogy szeptembertől a délelőtti órákban sós és édes burekeket is sütünk, délután pedig pizzát lehet majd rendelni. Amennyiben ilyen marad a forgalom, a csapatunkat is szeretnénk majd bővíteni – mondja Bucó.

Ahogy interjúalanyunk is mondta, ha valaki szereti a munkáját, akkor abból csak valami jó sülhet ki. Esetünkben pedig egy ízletes pizza, amit érdemes megkóstolni.

A bellyei Boronában a 031/239 836-as számon lehet leadni a rendeléseket.