Bellyei járás: ki kivel indul a választásokon?

(A cikk a baranja.info internetes oldalon jelent meg)

0
219

A másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások során zsupánt, polgármestert, elöljárókat, valamint megyei, városi és járási tanácsokat választunk, olyan embereket, akik irányítani fogják városainkat, falvainkat. Ezzel együtt a mindennapjainkat érintő kérdésekről is döntünk: mennyit fizetünk a szemétszállításért, az óvodáért, milyen infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg lakhelyünkön stb. Munk Erik független elöljárójelölt szerint eljött a változás ideje, s számít mindazok támogatására, akik úgy gondolják, a Bellyei járás jobb vezetést érdemel.

A baranyai közigazgatási egységek területén már megkezdődött a politikai küzdelem, a helyi médiában olvashatunk olyan, párthoz kötődő és pártfüggetlen jelöltekről, akik megpróbálják elnyerni az állampolgárok bizalmát, hogy az adott önkormányzat élére kerüljenek.

A Bellyei járásban eddig ketten jelöltették magukat elöljárónak: Željko Cickaj, a jelenlegi elöljáró, valamint a független Munk Erik.

- Reklám -

A közelgő választások érdekessége a Bellyei járásban, hogy eddig egyetlen parlamenti párt sem jelentkezett jelöltjével.

Željko Cickaj, a jelenlegi elöljáró egy tévés szereplése során kijelentette, újra indul az elöljárói posztért, illetve hogy „jelölését a legnagyobb parlamenti pártok támogatják”.

Cickaj: „A legnagyobb parlamenti politikai pártok engem támogatnak“

HDZ és SDP: „Még nem döntöttünk a jelöltjeinkről“

Az elöljáró nyilatkozata után a Baranja info nevű internetes híroldal megkereste a HDZ és az SDP bellyei járási képviselőit. Branimir Balažić, a HDZ bellyei járási elnöke a telefonos kérdésre, hogy „a HDZ indít-e saját jelöltet az elöljárói posztért”, kijelentette, ebben a kérdésben még nem jutottak döntésre, valamint hogy erről „a zsupánnal és a HDZ megyei szervezetének elnökével való egyeztetés után tájékoztatnak majd”.

Hasonló választ kaptak Krešimir Pauko-vićtól, az SDP bellyei járási elnökétől, egyelőre szervezetük sem döntött arról, indít-e jelöltet a bellyei SDP az elöljárói tisztségért.

A fentiek alapján továbbra sem világos, hogy melyik „legnagyobb parlamenti párt” támogatására gondolt az elöljáró, hogyha a bellyei HDZ és SDP vezetői a Baranja infot arról tájékoztatták, egyelőre nem hoztak döntést ebben a kérdésben.

Munk Erik: „A Bellyei járás jobb vezetést érdemel“

Munk Erik független elöljárójelölt úgy nyilatkozott, számít mindazok támogatására, akik úgy gondolják, a Bellyei járás jobbat érdemel, és hogy eljött az ideje a járás vezetésén való változtatásnak, az új jobban meg fog felelni az itt élők igényeinek.

A Munk Erik vezette független lista a „Hozzuk lendületbe a Bellyei járást!” szlogen alatt indul a májusi helyhatósági választásokon. Programjában az áll, hogy jobb életkörülményeket teremtene a járás területén. Visszaállítaná a helyi választmányokat a demokratikusabb működés érdekében, a sportélet fellendítésével a fiatalok fejlődését szolgálnák, és nagy hangsúlyt fektetnének a szúnyogprobléma megoldására is.