Befejeződött a pélmonostori városi strandfürdő felújítása

0
112

Pélmonostoron befejeződött a városi strandfürdő felújítása. A három medencéből álló pazar komplexum amellett, hogy hűsítő kikapcsolódást nyújt a helyieknek, a térség turisztikai kínálatát is gazdagítja.

A pélmonostori városi strandfürdő sorsa az előző városvezetés alatt igencsak sanyarú volt. A megfelelő karbantartás hiánya 2016-ra oda vezetett, hogy a drávaszögi emberek egyik kedvenc strandja már ki sem nyitotta kapuit. Az új városvezetés egyik prioritása volt, hogy ezen áldatlan állapotokat felszámolja és egy új, a kisvároshoz méltó strandfürdőt alakítson ki a településen.

Miután 2019-ben sikerült megfelelő forrásokat találni a projekthez, megkezdődhetett a medencék teljes körű rekonstrukciója. Tomislav Rob polgármester nagyon elégedett a felújított medencékkel. Már a kivitelezői szerződés aláírásakor is említette, hogy a városban zajló beruházások közül ezen projekt áll a szívéhez a legközelebb.

- Reklám -

– Nagy örömmel írtam alá tavaly a munkálatok kivitelezéséről szóló szerződést, hiszen amellett, hogy kikapcsolódási lehetőséget biztosítunk a környékbélieknek, ezzel a beruházással kétségkívül sikerült városunkat a vidék turisztikai térképére is még inkább felhelyeznünk – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy a medencék idén tesztüzemben működnek majd, annak érdekében, hogy a jövő évi szezonra az esetleges hiányosságokat kiküszöböljék.

Minden korosztály megtalálja a kedvére valót

Az új strandon három medence kialakítására került sor annak érdekében, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót. A legkisebbek szórakozását egy sekély vizű medence garantálja, a felnőttek pedig akár egy csúszdákkal ellátott élménymedencében is csobbanhatnak. A tervezők természetesen azokra is gondoltak, akik inkább úsznának egy nagyot, nekik egy olimpiai medence nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

– A tervek kidolgozásának szakaszában a multifunkcionalitásra és arra törekedtünk, hogy ne csak egy réteget, hanem mindenkit meg tudjunk szólítani. A három medencén túl a strandkomplexum területén egy vendéglátóegység kialakítására is sor kerül, hogy a látogatók minden igényét ki tudja a létesítmény elégíteni – mondta Matijević Olivér, a városi tanács alelnöke.

A 16 millió kúnás beruházás jelentős részét uniós forrásokból fedezték, a maradékot pedig a város biztosította. A belépő felnőttek részére 25 kúnába fog kerülni, míg a gyerekek számára a belépés ingyenes.