Befejeződött a kétéves projekt

385
06-ovoda2-2

A napokban zárult a Comenius Iskolai Együttműködés keretében az Egészségtudatos magatartás alakításának intézményi lehetősége címmel két évvel ezelőtt kezdődött program. A projektben négy ország öt óvodája, köztük a bellyei és tagozatai is részt vettek. A két évet egy pécsi zárókonferencián értékelték.

A programban résztvevő intézmények a két év során számos közös, egy időben zajló eseményt szerveztek, valamint minden partnerszervezet egy-egy programot is, ahol vendégül látták a többieket. A múlt héten ezeket összegezték a pécsi zárókonferencián a székelyudvarhelyi Ficánka Napközi Otthon, a szlovákiai Ragyolc település napközijei, a kolozsvári és pécsi óvodák, valamint a bellyei óvoda képviselői.
Ruzsicska Ilonka kopácsi óvónő, a projekt horvátországi koordinátora elmondta, egy nagyszerű együttműködés született a programnak köszönhetően.
– Amellett, hogy megismerkedtünk egymás környezetével, nagyon hasznosak voltak a találkozók. Megvitattuk a különböző nevelési módszereket, tapasztalatokat cseréltünk. Láttuk azt, hogy mindenütt, ahol kisebbségi óvodaként működünk, hasonlóak a problémák, a gondjaink – mondta Ruzsicska Ilonka, aki hozzátette azt is, hogy a kétéves projektről egy közös kiadvány is készül. Elmondta azt is, hogy dolgoznak már a projekt folytatásán is.

 

{fcomments}