Befejeződött a népszámlálás

159
popis_stanovnistva-3

Április 1-től 28-ig tartott a 2011-es népszámlálás; az első adatokat június 30-ig hozzák nyilvánosságra, de az összeírás végleges eredményére 2012-ig várnunk kell.

A 2011-es népszámlálás, amely idén négy hétig tartott, sikeresnek mondható, és minden a tervek szerint történt az Állami Statisztikai Hivatal jelentése szerint. Az első, nem teljes összesítést június 30-ig teszik közzé, amiből az összlakosság számát, a háztartások és lakóegységek számát tudjuk majd meg országos szinten, valamint megyékre, városokra, illetve járásokra bontva. A végleges eredményeket pedig a statisztikai hivatal a jövő év folyamán hozza nyilvánosságra – írta a Glas Slavonije.

Április 28-a volt az utolsó nap, amikor a számlálóbiztosok a terepet járták, de akit valamilyen oknál fogva nem tudtak megkérdezni, az még pénteken és szombaton bemehetett a legközelebbi népszámlálási központba.

A néhány, már általunk is említett incidensen kívül rendben zajlott az összeírás, és a legtöbb kérdezőbiztos úgy nyilatkozott, hogy az emberek nagy része segítőkész volt.

A kérdezőbiztosok számára tehát a munka befejeződött, a statisztikát készítőké viszont most kezdődik, a begyűjtött anyagot az elkövetkező hónapok során dolgozzák majd föl, így majd csak a jövő év folyamán tudjuk meg azt is hogy, hogy többen vagy kevesebben vagyunk-e a 2001-es népszámlálási adatokhoz képest.