Báta: az idei falunapon is részt vettek a kiskőszegiek

0
44

Szombaton falunapot és elszármazottak találkozóját tartottak a magyarországi Bátán. Az eseménynek kiskőszegi (batinai) résztvevői is voltak, a Kisasszonyok és Legények Tánccsoport fellépett a rendezvény kultúrműsorában.

Idén fél évtizede, hogy Kiskőszeg és a Tolna megyei Báta testvértelepülési megállapodást kötött. A gyorsan kialakult baráti kapcsolat többek között annak köszönhető, hogy a két falu kultúrájában és hagyományaiban is hasonlít egymáshoz. A jó viszony ápolása céljából a kiskőszegiek és a bátaiak rendszeresen részt vesznek egymás programjain.

Szombaton ünnepelték községük napját a bátaiak. Ennek a rendevzénynek is visszajáró vendégei a kiskőszegiek, melyet ezúttal sem hagytak ki. Részt vett a programon többek között Sipos Sándor és Sipos Krisztina, a kiskőszegi HMDK-alapszervezet alelnöke és titkára, valamint az egyesület keretében működő Kisasszonyok és Legények Tánccsoport.

Gazdag program fogadta az érdeklődőket – kiállítás, játszóház és más izgalmas gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár, sportesemények, főzőverseny, koncertek, széleskörű gasztronómiai kínálat jellemezte az idei eseményt.

A falunap kultúrműsorában színpadra lépett a kiskőszegi tánccsoport is. Kopácsi résztvevői is voltak az eseménynek, közülük Kovács Sándor benevezett a pálinkaversenybe, amelyen eredményesen szerepelt.