Barátságos mérkőzést játszottak a daróciak Kozármisleny ellen

0
124

A Várdaróc Labdarúgó-egyesület a magyarországi Kozármisleny futballcsapatát látta vendégül egy barátságos mérkőzésre. Az esemény egy jó kapcsolat kezdetének ígérkezik a két futballklub között.

Kozármisleny futballcsapata szinte minden évben játszik felkészülési mérkőzéseket a határon túl. Jártak már Zágrábban, Eszéken és más kisebb horvátországi településeken is. A kozármislenyieknek most is ez volt a céljuk, ezért örömmel vették tudomásul, hogy a Várdaróc Labdarúgó-egyesület fogadja őket.

Kiss Dárió, a várdaróci futballklub elnökségi tagja lapunknak elmondta, a kozármislenyiek a harmadik ligában játszanak Magyarországon.

– Mi a megyei másodosztályban szerepelünk, ők sokkal erősebbek, ennek ellenére sikerült helytállnunk. Masszívak voltunk a védekezésben, s még ha 4-1-re veszítettünk is, elégedettek vagyunk a végeredménnyel – tudtuk meg Dáriótól.

Egy kisebb népünnepéllyé kerekedett a barátságos mérkőzés, melyre 100-150 néző volt kíváncsi. Utána vendéglátással folytatódott a program a kultúrotthonban. A kozármislenyiek viszonozták a meghívást, jövő februárban várják a daróciakat barátságos meccsre.

A várdaróci csapat most kezdte az edzéseket. Új játékosok is csatlakoztak a klubhoz, így most huszonegy fős kerettel rendelkeznek, akiket új edző készít fel az elkövetkező időszakra.

Kiss Attilától, a várdaróci futballklub elnökétől megtudtuk, magyarországi támogatásnak köszönhetően szeretnék fejleszteni a klubhelyiség, valamint a pálya infrastruktúráját. Reflektorokkal szeretnék felszerelni a pályát, hogy az őszi időszakban a munkaidő után is tudjanak edzéseket tartani.

– Nem titok, hogy nagyok az ambícióink, szeretnénk felküzdeni magunkat az első helyre, sokat dolgozunk a sikerért. Heti öt alkalommal tartunk edzéseket, ezért minden elismerés a játékosainké, akik hatalmas odaadással állnak a feladataikhoz – tudtuk meg Kiss Attilától. 

Azt is elmondta, legközelebbi programjuk az emléktorna lesz augusztus 17-18-án, melyet a honvédő háborúban elesett egykori játékosok tiszteletére tartanak meg a várdaróciak már két évtizede.