Bállal és fotókiállítással ünnepelték a nőket

0
107
Sepse

Két év után ismét báli hangulat „szökött be” Sepsére, ahol élőzenés mulatsággal és egy-egy szál virággal köszöntötték a falubeli hölgyeket. Pélmonostoron pedig Szorgos női kezek címmel Fehér János fényképeiből rendeztek kiállítást.

Sepsén a járványhelyzet okozta kétéves kényszerszünet után ismét megszervezhették a nőbált. A falu hölgyei kaptak meghívást erre az élőzenés esti programra.

– A faluban évtizedek óta nőbált szervezünk, egy olyan estet, ahol az asszonyokat, lányokat ünnepeljük. Jó érzés volt nőnap alkalmából ismét összejönni a HMDK sepsei alapszervezetének székházában, a fiataloktól kezdve a nyugdíjas korosztályig, aki csak tehette, eljött a mulatságra – nyilatkozta Prosszer Horvatin Szanella, a sepsei HMDK-alapszervezet alelnöke. Sipos Zoltán, az alapszervezet elnöke egy-egy szál szegfűvel köszöntötte a hölgyeket, amit vacsora és tánc követett.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Pélmonostor: képeken a női kezek

Pélmonostoron rendszeresek a különböző foglalkozások, programok, így a nőnap sem múlhatott el megemlékezés nélkül. Erre az alkalomra Fehér János Szorgos női kezek címet viselő fotókiállítását lehetett megtekinteni, melyre a HMDK pélmonostori alapszervezete és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet szervezésében került sor.

Jani bácsi képei sokéves munka eredményei, ahova csak járt fotózni, mindenütt engedélyt kért a hölgyektől, hogy az általuk éppen végzett munka közben megörökíthesse kezeik egy-egy mozdulatát. Bár mindenki tisztában van a női dolgos, őriző kezek „erejével”, mégis megható volt egyszerre közel száz fotón is azt látni, hogy mi mindenre képesek ezek az áldott kezek. A kiállítás mellett természetesen itt is virággal köszöntötték a megjelent asszonyokat, lányokat. Azok a nőtagok, szimpatizánsok, akik nem tudtak jelen lenni, otthonukban kaptak egy-egy szál virágot.

Az eseményt Pélmonostor város, a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatta.