Baktérium a bizovaci gyógyfürdőben

368

06-Bizovacke

Bizovac – Egy veszélyes baktérium jelent meg a bizovaci gyógyfürdő vizében, amely miatt a gyógyulni vágyók egy ideig nem mártózhattak meg benne.

A Bizovaci Gyógy- és Strandfürdő komplexum minden évben rengeteg fürdőzőt lát vendégül. De nemcsak a pancsolóknak nyújt jó lehetőséget, hanem a különféle betegségektől szenvedőknek enyhülést is adhat a termálvíz jótékony hatása. Az utóbbi időben azonban nem lehetett használni, mivel egy vizsgálat alkalmával baktériumot találtak a vízben.

Gyulladást okozhat

November 10-én egy rutinvizsgálatnak vetették alá a gyógyfürdő vizét, az eredmény pozitív lett. A baktériumok fertőzést okozhatnak, ezért az Egészségügyi Minisztérium bezáratta a fürdőt, és elrendelte annak tisztítását.

A termálvízben fellelt baktérium nagyobb mennyiségben különböző gyulladások kialakulásáért felelős, azonban mivel ezt a vizet elsősorban beteg személyek használják, sűrűbben is vetik alá ellenőrzésnek. A szakértők szerint ennek a baktériumnak a megtelepedése már azzal is előidézhető, ha valaki a zuhanyozást elmulasztva leül a medence peremére. Mivel a termálvíznél nem használható annyi klór, mint a normál medencékben, tisztán tartása is sokkal nehezebb. Szakértők szerint azonban nincs ok aggodalomra, hiszen a termálvíz említett kockázati tényezői miatt gyakran végeznek vízminőség-ellenőrzéseket, és így meg lehet előzni a fertőzéseket. Mindenesetre a jövőben még inkább felhívják majd az emberek figyelmét a személyes higiéniára.