Az óvárosi önkormányzat a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetségét is támogatja

0
283
07-szerzds

Eszék – Április 28-án Eszék város tanácstermében fogadta az óvárosi városnegyed választmányának elnöke annak a 18 szervezetnek – köztük a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetségének – a képviselőjét, amelyek az önkormányzat tulajdonában levő helyiségeket a továbbiakban is ingyen használhatják. Az ezzel kapcsolatos szerződések aláírására is sor került.

Eszék város óvárosi önkormányzata minden évben pályázatot ír ki az általa fenntartott helyiségekre. Ezúttal a Helyi Választmány nemrég megválasztott elnöke, Davor Slivka úgy döntött, ünnepélyes keretek között írja alá a szerződést azoknak a szervezeteknek a képviselőivel, amelyek eleget tettek a pályázati feltételeknek. Slivka azt is elmondta, az összejövetel célja természetesen az is volt, hogy közelebbről is megismerje azokat a civil szervezeteket, amelyek az általa vezetett városrész területén működnek.

– Úgy gondolom, hogy az itt működő egyesületek, szervezetek sokszínűsége egyfajta gazdagságot jelent kerületünknek – mondta Davor Slivka, hozzátéve, számíthatnak az ő és a tanács tagjainak segítségére, valamint hogy húszezer kúnát irányoztak elő az itt működő szervezetek programjainak támogatására, ezért várja a kérvényeket és a javaslatokat.