Az őszi szezont is bajnokként zárta a Várdaróc FC

0
133
Másfél éve birtokolják a tabella első helyét

A Várdaróc labdarúgó-egyesület továbbra is a tabella élén áll, az őszi szezont is bajnokként zárta a megyei másodosztályban. Kiss Dárió sportigazgatótól megtudtuk, a klub színeiben játszó mindhárom korosztály, az előkezdők, a juniorcsapat és az első csapat teljesítményével, eredményeivel is elégedettek lehetnek.

Véget ért az őszi szezon, a Várdaróc FC ismét a megyei másodosztály legjobbjának bizonyult, ezzel megőrizve azt a helyet, amelyet másfél éve birtokol.

– Egyetlen vereségünk volt, csapatunk erénye elsősorban abban mutatkozott meg, hogy kevés pontot veszítettünk. Azt szokták mondani, a bajnokság a kisebb meccseken dől el, mi sorra nyertük az ilyennek tartott mérkőzéseket, de az erős csapatok ellen sem vallottunk szégyent – állítja Kiss Dárió, hozzátéve, a bajnokságban Jagodnjak (Kácsfalu) és Darázs csapatában találtak komolyabb ellenfelekre.

Egészségügyileg nem volt túl szerencsés ez a szezon a daróci csapat számára: számos baleset történt, agyrázkódás, fej- és térdsérülés, kéz- és lábtörések, koronavírus és karantén gyengítette a csapatot, ezért még nagyobb dicséret illeti a csapatot, hogy mindezek mellett is sikerült megőrizniük helyüket a bajnokságban.

A következő félszezon annyiban ígérkezik könnyebbnek, hogy az erősebb csapatok elleni meccseket hazai pályán játsszák, a pálya ismerete és a hazai szurkolók jelenléte pedig hatalmas előnyt jelent. Arról persze nem kell megfeledkezni, hogy amikor a koronajárvány nem volt akadálya, a csapatot elkísérte lelkes szurkolótábora is az idegenben játszott meccsekre. Utaztatásuk nem lett volna megvalósítható a támogatók nélkül. A magyar kormány, a HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk nagy segítséget jelentenek a klub fejlődése szempontjából, amelyért Kiss Dárió az egyesület nevében ezúton is háláját fejezi ki.

– Mindezek mellett csapatunk sikere játékosaink kitartásában rejlik, rengeteg energiát fektettek a bajnokságba, a koronavírus miatti kis szünetet leszámítva folyamatosan edzettek – tudtuk meg a sportigazgatótól.

A csapatot a jövőben új játékosokkal is erősítenék – tette hozzá. Egyrészt a klubon belül a juniorcsapatban már kitűnt néhány játékos a teljesítményével, akiket áthelyeznének az első csapatba, ezenkívül más klubokból is igazolnának játékosokat Várdarócra. A közelmúltban már volt is erre példa, Marko Dinjar magyar országos kupagyőztes erősíti a csapatukat. Ha a következő félszezonban ismét sikerül megtartaniuk az első helyet, jó esélyük lesz rá, hogy följussanak a megyei első osztályba.

Dárió elmondta, nemcsak első csapatukra büszkék, hanem a juniorokra is, akik a 4. helyen állnak, és az előkezdőkre is (5-10 éves korosztály), akik szintén negyedikek, sikeres pontszerzésekkel sok meglepetést okoztak.

Ami az előkezdőket illeti, mondja Dárió, télen is edzhetnek majd, ugyanis a klub kibérelte Eszéken a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ tornatermét, ahol folytathatják a tréningeket. Emellett szerződtek a Krpan-Babić labdarúgó akadémiával, melynek műfüves pályáján, szakedzők segítségével gyakorolhatják a labdarúgást a fiatalok, hogy a klubnak kiváló utánpótlása lehessenek.