Az idei évet is eseménydúsra tervezik a csúzai kultúregyesületben

0
56

Nagyszerű évet zárt a csúzai Jókai Mór Kultúregyesület. Vezetőjétől, Kováts Zsuzsannától megtudtuk, idén is igyekezni fognak tartani a szintet, és bíznak benne, hogy új tagokkal bővül egyesületük.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Jókai Mór Kultúregyesület: tavaly is megszervezték a szüreti fesztivált, a vidám estet és a gyermektáncszemlét. Hajnalcsillag gyermektáncegyüttese két – idősebb és fiatalabb – csoportot alkotva táncolt a régió néptáncszemléin, és sok helyen csalt mosolyt a nézők arcára a Pódium színjátszó csoport. A Hajnalcsillagnak összesen 21, a Pódiumnak 14 fellépése volt: a Drávaszögben, Szlavóniában és Vajdaságban is bemutatkoztak. Nem voltak tétlenek a rajzszakkörös fiatalok sem, rendszeresen összejöttek a csúzai kultúrotthon emeleti termében, hogy közösen alkossanak.

Kováts Zsuzsannától, a kultúregyesület elnökétől megtudtuk, a mozgalams évet kirándulásokkal „koronázták” meg tavaly decemberben, melyekkel tagjaiknak is megköszönték a lelkiismeretes, kitartó munkát.

December 12-én színházlátogatást szerveztek Pécsre, a Balfácánt vacsorára című vígjátékot nézték meg. December 15-én pedig a Csázma (Čazma) közelében fekvő Grabovnicára utaztak, hogy megtekintsék a Karácsonyi történet elnevezésű rendezvényt. Utazásaik a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg.

Az egyesület vezetője azt is elmondta, az idei évet legalább ilyen eseménydúsra tervezik, s bíznak benne, hogy új tagok csatlakoznak hozzájuk. A Hajnalcsillag legidősebb lánytagjai már az ifjúsági tánccsoporttal, a Csárdással tanulják az új koreográfia kezdő lépéseit.