Az élet megy tovább a karanténban is

0
65

A Vukovári Magyarok Egyesületében március 5-ig aktív közösségi élet folyt, az előírásokat betartva és az idősebb tagságra való tekintettel a vukovári magyarok otthona egy ideig csendes marad.

Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnöke elmondta, klubtevékenységük szünetel, de a tagok telefonon, a közösségi hálón továbbra is tartják a kapcsolatot.

– Szinte mindenkivel napi telefonos kapcsolatban vagyunk. A fiatalabb tagjaink folyamatosan segítik az idősebbeket, főleg azokat, akiknek nincs a városban rokonuk, hozzátartozójuk, olyan, aki a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében tudna segíteni – mondja Rozália, aki hozzátette azt is, hogy az otthonában tartózkodó tagságot úgymond feladatokkal is ellátja, így az asszonyok továbbra is készítik a hímzéseket, falvédőket, nyakláncokat, kötényeket és a dályhegyi kultúregyesület részére népviseletet varrnak. Hogy ne unatkozzanak, az egyesület könyvtárából is rendszeresen visznek nekik olvasnivalót. A fiatalabbak Kovács Margitka vezetésével az egyesület székházát is rendben tartják. Kitakarítottak, fertőtlenítettek mindent az épületben, és a kertet is gondozzák.

Bíznak benne, hogy ez a helyzet nem tart már sokáig, és újra élet költözik az épületbe, amelyben olyan sok szép órát töltöttek el együtt.