AZ EGYENLŐTLENSÉG, A MEGKÜLÖNBÖZTETÉS JÁRÁSA!

Hercegszőlősi járás – ahogy azt a lakosok látják

0
193

Sokszor azt halljuk az országos és a helyi politikusoktól is, hogy mindenki egyformán számít, vagy hogy minden járás része egyformán fontos, meg hogy minden falu egyformán a miénk. Szerkesztőségünk az előző hétvégén úgy döntött, tagjai személyesen is meggyőződnek, hogy valóban egyenrangúak-e a települések, és hogy „egyformán számítanak”-e a Hercegszőlősi járás egyes települései ebben a gazdag és szép közigazgatási egységben. Sajnos, volt mit látniuk a szó negatív értelmében.

EZ LENNE A TURISTAPARADICSOM?

EGY KÉP TÖBBET MOND EZER SZÓNÁL: Vörösmart ma – félméteres fű, szemétdombok a kultúrotthonnál, megrongált buszmegállók…

Horvát Krisztián Vörösmart főutcáján

Vörösmarton, vagyis ennek az ezeréves falunak a főutcáján ma derékig ér a gaz. Számunkra hihetetlen, felfoghatatlan, hogy egy önmagát turistaparadicsomnak nevező járás ilyent megenged magának azon a településen, amelyre még ezekben a mostoha időkben is nagyon sok vendég érkezik, főleg az ország más területeiről. Ez azért is különösen kínos, mert az említett utca díszfái ilyenkor virágba borulnak, felkeltve az arra járók/utazók figyelmét, akik sokszor megállnak egy-egy fotó erejéig. 

De mostohán bánik a járás a közösségi épületekkel is, hiszen a vörösmarti kultúrotthon udvarában hónapok óta tornyosuló szemétkupac senkit sem zavar, de említhetnénk még a piszkos, megrongált buszmegállókat is, amelyek nem méltóak falvainkhoz.

- Reklám -

EGYFORMA LEHETŐSÉGEK MINDENKINEK?

EGY KÉP TÖBBET MOND EZER SZÓNÁL: játszótér itt – játszótér ott…

A különbségtétel viszont kétségkívül a települések játszóterein látszik meg a legjobban. Míg Hercegszőlősön az óvoda udvarán nemrég egy vadonatúj, minden modern eszközzel ellátott valóságos mesevilágot építettek, addig a többi településen egyes játszóterek már-már a gyerekek testi épségét veszélyeztetik. De azt sem szabad szem elől tévesztenünk, hogy a hercegszőlősi óvodából kiselejtezett játékokat felszerelték a többi településen, hiszen úgy gondolták, hogy azoknak azok is jók lesznek. Ez a megkülönböztetés elfogadhatatlan főleg akkor, ha annak elszenvedői a gyerekek.

Horvát Krisztián: „ÍGÉRJÜK: Nálunk nem lesz hátrányos megkülönböztetés! Minden falu azonos minőségű életszínvonalat érdemel!”

– Mélységesen elkeserít, hogy járásunk vezetősége ennyire megkülönbözteti a településeinket. Különösen fáj, hogy a gyerekek között is különbséget tesznek. Én mint hercegszőlősi lakos kifejezetten örülök, hogy ilyen fantasztikusan szép és biztonságos játszótér áll az itteni gyerekek rendelkezésére. De miért nincs ez így Csúzán, Kőben, Vörösmarton, Sepsén vagy Karancson is? Minden faluban olyan modern és biztonságos játszóterek kellenek, mint Hercegszőlősön. Ami meg a derékig érő gazt, a kultúrotthon mögötti szemetet, illetve a megrongált buszmegállókat illeti, ezekre csak annyit tudok mondani, hogy szégyen és gyalázat, hogy ezt a járás megengedi magának. Ha május 16-án rám és csapatomra szavaznak, ígérem, hogy ilyen többet nem fordul elő – mondta Horvát Krisztián elöljárójelölt, aki hozzátette, hogy megválasztása estén nem fog különbséget tenni a települések, és főként nem a gyerekek között.