Az eddigi legsikeresebb gazdabál

0
362

A HMDK Gazdaköre szervezésében harmadik alkalommal került sor gazdabálra, melyen ezúttal több mint háromszázan vettek részt. Ott volt a gazdakörtagok többsége is, köztük azok is, akik hozzájárultak a Magyarok Kenyere-programhoz. A szervezők oklevéllel fejezték ki köszönetüket a programban való részvételért.

A mezőgazdaságban dolgozók számára régen a tél volt a pihenés és kikapcsolódás ideje, ekkor rendezték a bálokat is. Ezt a hagyományt elevenítette fel gazdakörünk három évvel ezelőtt a gazdabállal, amelyet a HMDK és az Agrárminisztérium (Budapest) támogatásával szervez meg minden januárban.

Az idei gazdabálra ezúttal is az eszéki kristályteremben került sor. Az eseményen Szabó Attila, a Gazdakör elnöke köszöntötte a vendégeket. A jelenlévők között foglalt helyet Magyar József zágrábi magyar nagykövet, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul, Pirityiné Szabó Judit, Magyarország nemzetpolitikai államtitkárságának a főosztályvezetője, Pappné Popovics Judit, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázati Programok Osztályának vezetője, Szabó Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara külkapcsolati igazgatóhelyettese és Mészáros Balázs, az Agrárminisztérium Kárpát-medencei külkapcsolati referense.

A nyitóműsor Magyarország eszéki főkonzulátusa közreműködésével és támogatásával jött létre: a Pécsi Tudományegyetem moderntánc-együttese látványos showtánc-előadást mutatott be.

– Több mint háromszáz vendég érkezett a Drávaszögből, Szlavóniából és Magyarországról is, ezért a számokat tekintve is kijelenthetjük, hogy az idei volt az eddigi legsikeresebb gazdabál – nyilatkozta lapunknak Bálint Szabó Anasztázia, a HMDK Gazdakör falugazdásza, hozzátéve, a bálozók részéről is sok pozitív visszajelzést kaptak, volt, aki már most „lefoglalta“ a helyet a jövő évi mulatságra, amelyre, biztosak benne, sor fog kerülni.

A bálban ott volt a gazdakör-tagok többsége, köztük azok is, akik hozzájárultak a Magyarok Kenyere-programhoz búzaadományukkal. Az est során a szervezők oklevéllel köszönték meg nekik hozzájárulásukat.

A Gazdakör minden évben nevez csapatot az orosházi (Magyarország) Hagyományok, Ízek Versenyére, melyen a kolbásztöltésben mérik össze szakértelmüket a résztvevők. Csapatunk a vándorserleggel tért haza a tavalyi versenyről, amelyet a bál folyamán Mészáros Armond, a csapat kapitánya adott át Szabó Balázsnak, hogy az idei fesztiválon egy másik csapaté lehessen majd.

A gazdabál remek légkörben telt, a legkitartóbbak a hajnali órákig táncoltak a vajdasági Atlantic együttes zenéjére, akik nem először feleltek a mulatság hangulatáért.

A programot a magyar Agrárminisztérium, Magyarország Eszéki Főkonzulátusa, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk támogatta.