Az Economica Hungarica Alapítvány újabb sikeres pályázókkal kötött szerződést

A HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiája mentén a magyar kormány idén is segíti a horvátországi magyarságot. A program keretében múlt héten ismét szerződéskötésekre kerülhetett sor, a földet vásárló gazdákkal és háztulajdonossá vált fiatalokkal.

Az Economica Hungarica Alapítvány (EHA) a múlt héten három olyan sikeres pályázóval kötött szerződést, akik jelentkeztek az alapítvány ház- és termőföldvásárlási pályázatának második körére. Két család a falusi házvásárlási pályázatnak köszönhetően tudja hamarosan megvenni első saját otthonát. Az egyik fiatal házaspár hamarosan Szentlászlón lelhet új otthonra, míg a másik a Belovár-Bilogora megyei Kispiszanicán vásárol házat. A támogatás intenzitása nettó 75 százalék, amit az alapítvány néhány héten belül folyósít a kedvezményezetteknek. Ugyanakkor egy mezőgazdasági földvásárlást támogató szerződés aláírására is sor került. A sikeres pályázó a szlavóniai Marinci település határában tudja bővíteni gazdaságát.

– Örülünk, hogy ma a mezőgazdasági föld- és falusiház-vásárlást támogató pályázatunk újabb nyertes pályázóival tudtunk szerződést kötni. Külön öröm, hogy először sikerült egy Belovár-Bilogora megyei családot is támogatni az otthonteremtésben, ezzel is hozzá tudtunk járulni a szülőföldön való boldogulásukhoz – mondta Palizs-Tóth Hajnalka, az EHA igazgatója.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.