Az anyákat ünnepelték

0
384
Laskó

Várdarócon, Kopácson, Laskón és is verses-zenés műsorral köszöntötték az anyukákat, nagymamákat a hét végén.

Az anyák napja világszerte jeles nap, melyen az anyaságot ünnepeljük. Horvátországban május második vasárnapján tartják.

 

Újbezdán

 

Egyesületeink, az iskolások, óvodások minden évben különös figyelmet szentelnek az anyák napjának, és minden alkalommal meg is ünneplik egy-egy zenés-verses rendezvénnyel.
A hét végén több településen is köszöntötték az édesanyákat, szerkesztőségünk az Alfaluk és Újbezdán ünnepségeit örökítette meg.
Sok költőt ihletett meg az édesanyjuk iránt érzett szeretet, tisztelet. Számos vers, dal szól az anyák megbecsüléséről, anya és gyermeke kapcsolatáról. Ezek közül hallhattunk többet is Várdarócon. Először a helyi óvodások előadásában, majd egy csokorra valót az iskolások adtak elő. Az Alfalusi Vegyes Kar pedig énekszámaival nemcsak az édesanyákat, hanem a nagymamákat is köszöntötte. A kis összeállítást pedig a helyi Gerle gyermektánccsoport népes csapata zárta, akik próbára tették a kultúrotthon nemrég felújított színpadát is. Végül pedig a HMDK jóvoltából a gyerekek egy-egy szál rózsával köszönték meg az anyukáknak és a nagymamáknak a törődést és a szeretetet.

 

Várdaróc

 

Hasonlóképpen zajlottak a műsorok Kopácson, a kultúrotthonban és Laskón, az iskolában is. Mindkét helyszínen sokan voltak kíváncsiak gyerekeik, unokáik föllépésére. Az Alfalusi Vegyes Kar pedig ezeken a helyszíneken is csatlakozott az ünneplő gyerekekhez, két szívhez szóló énekkel emelték az ünnep hangulatát. Így mindhárom faluban szép és meghitt összejövetellel és egy-egy szál rózsával lepték meg az anyukákat, nagymamákat.
Újbezdánban az Újbezdán Művelődési Egyesület szervezett anyák napi összejövetelt, ahol a Kubikos Zenekar magyar nótái és sütemények mellett virággal is fölköszöntötték az édesanyákat.

 

Kopács

 

{fcomments}