Az Alfalusi Ifjúsági Néptánccsoport ismét nagy sikert aratott produkciójával

336

Az Alfalusi Ifjúsági Néptánccsoport tagjai vasárnap régiónk egy újabb szegletében adtak ízelítőt a magyar néptáncból. Produkciójukkal nagy sikert arattak Radikovci település csúzlifesztiválján (praćkijada).

A Várdaróc Magyar, a laskói Petőfi Sándor és a kopácsi Arany János Kultúregyesület három évvel ezelőtt közösen létrehozta az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoportot, azóta rendszeresen képviselik a három települést különböző eseményeken. Az idén már tíz fellépésük volt, és a következő időszakban is szinte minden hétvégére érkezett meghívás.

Egy ősi eredetű hajítóeszköz, a csúzli a főszereplője immár 18 éve a Donji Miholjac közelében fekvő Radikovci település fesztiváljának, amelyre idén először a Várdaróc Kultúregyesület is meghívást kapott. A csúzlizás és a gumicsizma-hajító versenyek után  kultúrműsorral zárták a programot, amelyen az Alfalusi Ifjúsági Néptánccsoport egy szatmári tánccal mutatkozott be, produkciójuk nagyon tetszett a közönségnek.
Az előttünk álló hétvégén a Markovac Našički település szlovák kisebbségének a rendezvényén vendégszerepel a csoport.

A kultúregyesületek a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál és a budapesti Bethlen Gábor Alapnál elnyert támogatásokból fedezik a tánccsoport utazási költségeit.