Az aktualitásokról egyeztettek

0
107

Magyarország eszéki főkonzulátusa szeptember 21-re munkavacsorára hívta meg a horvátországi magyar képviselőket és közösségi vezetőket Várdarócra.

Magyarország eszéki főkonzulátusa mindig is fontosnak tartotta a magyar szervezetekkel és egyesületekkel való kapcsolattartást. Éppen ezért a magyar külképviselet diplomatái rendszeresen ellátogatnak a horvátországi magyar rendezvényekre, és lehetőségeik szerint segítik a magyar egyesületek működését. Annak érdekében, hogy az együttműködés még gördülékenyebb legyen, a főkonzulátus már több ízben is szervezett találkozókat és egyeztetéseket a szervezetek vezetői számára. Egy ilyen egyeztetésre került sor kedden a várdaróci Citadella étteremben is. Az eseményre meghívást kaptak a konzuli kerület területén működő magyar egyesületek vezetői, illetve a kisebbségi önkormányzatok elnökei. A tanácskozáson szó volt többek között a  népszámlálásról, a koronavírus-járvány utáni tervekről, valamint az egyszerűsített honosításról és a jövő évi magyarországi választásokról is.

– Fontosnak tartjuk, hogy személyesen is találkozzunk a horvátországi magyar szervezetek vezetőivel, hogy meghallgassuk őket és meg tudjuk beszélni a közösséget érintő aktualitásokat. Ez a mai alkalom erre kiváló volt, hiszen kötetlenül tudtunk beszélgetni – mondta Fuzik János főkonzul.

- Reklám -