Átadták az első kérelmeket Eszéken

209
cimlap-fl

Az eszéki igazolványirodában pénteken kihelyezett konzuli fogadónap keretében Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul átvette a kedvezményes honosítás iránti első kérelmeket.

Arról már tájékoztattuk kedves olvasóinkat, hogy a horvátországi magyarok számára egy olyan lehetőséget is sikerült teremteni, melynek köszönhetően szerint nem szükséges Zágrábba vagy Magyarországra utazni az állampolgársági kérelmekkel, hiszen múlt péntektől Eszéken is be lehet adni azokat. A kihelyezett konzuli fogadónapon Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul fogadta az első kérelem-benyújtókat. Az érdeklődés még az iroda munkatársainak a várakozásait is felülmúlta.

Az első eszéki kérelembenyújtási nap a tervezettnél hosszabbra nyúlt, elsősorban a bonyolultabb „esetek”  miatt.

Heti két napra volna szükség

Az első kérelembenyújtási napra sokan kértek időpontot, és egyúttal az is világossá vált, hogy nagyon sokak számára jelent segítséget, hogy régióközpontunkban is átadhatják kérelmeiket.

– Az első napon körülbelül 15-en nyújtották be a kedvezményes honosítással kapcsolatos dokumentumaikat. A következő hetekben ennél valamennyivel kevesebb kérelmezőt tudunk csak fogadni. Már a márciusi időpontok is szinte tele vannak, nagyon nagy az érdeklődés. Véleményünk szerint szükség lenne hetente még egy konzuli fogadónapra, de ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrét információim – tudtam meg Palizs-Tót Hajnalkától, az iroda egyik munkatársától.

A minél gyorsabb ügyintézéshez szükséges, hogy az adatlap megfelelően ki legyen töltve, valamint hogy a csatolt dokumentumok megfeleljenek a követelményeknek. Ebben tudnak segítséget nyújtani az Információs Iroda munkatársai, és időpontot is náluk lehet kérni. Juhász Zoltán konzul pedig péntekenként áll a kérelmezők rendelkezésére.