Átadták a sepsei HMDK-székházat

175
sepse

 

Sepse – Múlt szerdán átadták az önkéntes munkával helyreállított HMDK-székházat, amely a jövőben összejöveteleknek és különböző rendezvényeknek ad majd otthont.

Szeptember végén jutott székházhoz a sepsei HMDK-alapszervezet. Egy lakóházat béreltek ki, amely nagyon rossz állapotban volt, így hetek óta megfeszített munkával azon dolgoztak, hogy mielőbb használható állapotba hozzák.
 

Az ünnepélyes átadó
A múlt szerdai átadásra a helybélieken kívül több meghívott vendég is érkezett. Elsőként Rabbi Ferenc, a HMDK sepsei alapszervezetének az elnöke üdvözölte az egybegyűlteket, megköszönve mindenkinek a segítséget, mert azok nélkül, akik a társadalmi munkát vállalták, valamint a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége anyagi támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a szóban forgó fejlesztés. Jankovics Róbert és Andócsi János, a HMDK ügyvezető elnöke, illetve alelnöke is fölszólalt, kifejezve afölötti örömüket, hogy végre Sepsén is van egy olyan hely, ahol a HMDK-alapszervezet tagsága nyugodtan összejöhet, rendezvényt szervezhet.
– Új székházunkban minden korosztály képviselőit szívesen látjuk, mindenki előtt nyitva áll a ház ajtaja. Ami rendezvényeinket illeti, megemlékezünk majd nemzeti ünnepeinkről, a jelentős évfordulókról, de nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományápolásra is. Székházunk kiváló otthona lesz majd hagyományos festőtáborunknak is, de egyéb terveink is vannak, többek között egy adventi összejövetel, és a Vince-napot is itt fogjuk tartani – nyilatkozta Rabbi Ferenc, a HMDK-alapszervezet elnöke.