Átadták a kórógyi játszóteret

0
133
07-jatszoter

Kórógy – Péntek délután ünnepélyes keretek között adták át Kórógyon az új játszóteret, amelyet a gyerekek azonnal birtokba is vettek. Az eseményen többek között jelen volt Pirityiné Szabó Judit, a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője.

Kórógyon az elmúlt években elég sok gyerek született, a faluban azonban eddig  nem volt olyan szabadtéri hely, ahol biztonságosan játszhattak volna. Ugyanis a régi játszótér komoly felújításra szorul. Ezért egy új, biztonságos játszóteret hoztak létre nemrég a Bethlen Gábor Alap, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége és a Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület támogatásával.  A telket a Tordinci járás biztosította.

 

Ünnepélyes átadás

Péntek délután a focipálya mellett található új játszótér körül gyülekeztek a kórógyiak, a gyerekek pedig egymást váltva próbálták ki az új hintát, libikókát, csúszdát stb.

– Szeretnénk megköszönni minden támogató segítségét, nélkülük nem épülhetett volna meg ez a játszótér. Fontos kiemelni a kórógyi emberek segítségét is, akik társadalmi munkában dolgoztak az építkezésen. Kórógynak ugyan van egy régi játszótere, ami még az 1990-es éveken épült, de az már nem biztonságos a gyerekek számára. Az új játszótér nagyon népszerű a helyiek körében, a melegebb napokon akár 25-30 gyerek is játszik itt – nyilatkozta lapunknak Cserepes Zoltán, a Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Pirityiné Szabó Judit, magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, aki aznap már Várdarócon is járt, ahol megtekintette a régi iskolaépületet, amelynek zajlik a tájházzá való alakítása. Kórógyi beszédében gratulált a helyieknek az új játszótérhez, és örömét fejezte ki amiatt, hogy ilyen sok kisgyerek van a faluban.

A játszótér tábláját Pirityiné Szabó Judit, Jankovics Róbert és Cserepes Zoltán közösen leplezték le, majd pedig a helyi egyesület megvendégelte az egybegyűlteket.