Árpád Potápi, državni tajnik za nacionalnu politiku Mađarske susreo se sa čelnicima DZMH

0
12

Za vikend je u Hrvatsku stigao u brzi posjet Árpád János Potápi, državni tajnik za nacionalnu politiku Mađarske. Za vrijeme svoga posjeta je obavio razgovore sa čelnicima DZMH predsjednikom Róbertom Jankovicsem, i izvršnim predsjednikom Oliverom Matijevićem.

Prije dva tjedna su se čelnici Mađara izvan matične države sastali sa Árpádom Jánosem Potápijem s ciljem da se dogovore o planovima za ovu godinu, i isto tako i o situaciji i aktualnim problemima pojedinih regija. Róbert Jankovics je nakon susreta izjavio za naš list da se izjasnio o tekućim razvojnim smjernicama mađarskih udruga u Hrvatskoj, o pojedinim aktualnostima, i zahvalio se mađarskoj vladi na raznim potporama koje služe interesima Mađara u Hrvatskoj.

- Reklám -

Nastavno na spomenute dogovore je prošloga tjedna stigao Árpád János Potápi, državni tajnik za nacionalnu politiku Mađarske, u baranjski Lug, gdje se susreo sa čelnicima DZMH. Na susretu, na kojem su u ime DZMH bili prisutni Róbert Jankovics i Olivér Matijević, su se dogovorili o operativnim detaljima budućih poboljšanja koji se tiču zajednice.

-Demokratska zajednica Mađara Hrvatske od 2010. godine njeguje partnerske odnose sa vladajućom strukturom Mađarske, čemu je krunski dokaz i izdašna materijalna potpora koju je vlast na čelu sa Fidesz-KDNP-om osigurala u prošlom periodu za našu zajednicu. Zahvaljujući tim potporama se sada obnavljaju između ostaloga i naše crkve,  i to sve na temelju strategije regionalnog i gospodarskog razvoja, koju je izradila DZMH, radi gospodarskog razvoja na našem području – rekao je Róbert Jankovics, koji je dodao, da će se suradnja nastaviti i u budućnosti.