Aratási ünnepség az eszék-rétfalusi Népkörben

91

Vége van az aratásnak, ideje a mulatásnak – ezzel a szlogennel hirdette meg második aratóünnepségét az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület, amelyre most is színes programmal készültek.

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület az eszéki magyarság fontos bástyája, tagjai egész évben aktívan tevékenykednek, vegyes kart, tánccsoportot és már színjátszó csoportot is működtetnek. Rendszeresen összegyűlnek székhelyükön, hogy ápolják a magyar hagyományokat és kultúrát. Összejöveteleik egyik célja a közös társalgás. Évente számos kulturális programot hoznak tető alá. Tavaly hagyományteremtő céllal szervezték meg az első aratóünnepséget, amely nagyon jól sikerült, csakúgy, mint az idei.

Múlt szombaton székházuk alkalomhoz illően feldíszített udvarán gyülekeztek, ahol a látogatók megnézhették az egyesület kézműves szekciójának munkáiból készült kiállítást, a nyitóműsorban a Népkör drámaszekciója és a HMDK csúzai Csárdás néptáncegyüttese mutatkozott be. Búzaáldásra is sor került, majd egy közös csárdásra álltak össze, megalapozva ezzel az azt követő aratóbál hangulatát, a késő éjszakába nyúló mulatságon a Pertlik Zenekar muzsikált.

Az eseményen részt vett Magdó János eszéki magyar főkonzul is.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.