Ápolják a testvértelepülési kapcsolatot

0
20

A Vinkovcei Magyar Kultúregyesület részt vett a június 24-26. között rendezett Szent László Napok Kőbányán elnevezésű eseményen.

Budapest Kőbányai Önkormányzata és Vinkovci között a kapcsolat 1999-ben kezdődött a Kőbányai Horvát Kisebbségi Önkormányzat javaslatára, majd 2006-ban hivatalosan is testvértelepülési szerződést kötöttek. Az együttműködés több területen is kiszélesedett az elmúlt évek során, legutóbb azzal, hogy a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület tagjai felléptek a Szent László Napok Kőbányán elnevezésű rendezvényen. Ez az esemény a Kőbányai Önkormányzat legjelentősebb, egyben legbensőségesebb ünnepe, ahol a legszínesebb programokkal, a legnagyobb vásári forgataggal lepik meg ilyenkor az egész kerületet, kicsiket és nagyokat három napon át.

– Nagyon örülünk, hogy fellépésünkkel, részvételünkkel tovább erősíthettük a testvérvárosi kapcsolatot – mondta Ács Rudolf, a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület elnöke, aki hozzátette, hogy az eseményen Vinkovci város anyagi támogatásával vettek részt.