Állt a bál a Népkörben

131

alkalommal került sor az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesületben a hagyományos álarcosbáljukra. A hangulatra idén sem lehetett panasz.

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület tagjai szombaton tartották meg a sorrendben 27. farsangi rendezvényüket. Az esemény az üdvözlőbeszédet követően a Népkör színjátszó csoportjának vidám jelenetével kezdődött. Majd felvonultak az alakoskodók, közülük a közönség szavazata alapján kiválasztották a három legsikeresebb jelmezt. Az idén egy lufis játékkal is kedveskedtek a résztvevőknek, az első három helyezettet díjban is részesítették.

– Nagyon jó hangulatban zajlott az idei farsang is, erről a zenekar és a vidám társaság egyaránt gondoskodott. Idén a megszokottnál egy kicsivel korábban kerítettünk sort a már hagyományos álarcosbálunkra, amely minden évben megihleti a tagtársainkat, és nagyon ötletes jelmezekkel készülnek rá. Jó érzéssel nyugtázhatom, hogy ismét egy sikeres rendezvényen vagyunk túl – tudtuk meg Farkas Ibolyától.

A vigalom hangulatát a kórógyi Aranycsárdás zenekar alapozta meg.

A rendezvényt Császár Zoltán eszéki magyar konzul is megtisztelte jelenlétével.

A Népkör farsangi mulatsága a zágrábi Kisebbségi Tanács, Eszék-Baranya megye és Eszék városa támogatásával valósult meg.