Államalapító királyunk ünnepe Bellyén

0
228
11-bellye

Bellye – A HMDK bellyei alapszervezete idén is megünnepelte Szent István királyunk napját, és augusztus 20-án alkalmi összejövetelt tartottak a Savoyai-kastélyban levő székhelyükön.

A HMDK bellyei alapszervezete minden jeles napot megünnepel a rendszeres heti összejövetelek mellett, így augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk napján is egybegyűlt az alapszervezet tagsága.

A himnuszok után a résztvevőket Sarac János, az egyesület titkára köszöntötte, majd Ranogajec Ilona, az egyesület alelnöke olvasott föl egy írást Szent István – államalapítás és egyházszervezés címmel.

– Tagságunk többsége igényli és fontosnak tartja, hogy a jeles évfordulókat megünnepeljük. Nagy jelentőséggel bírnak számunkra ezek az összejövetelek. Nemzeti ünnepeink mellett hagyományaink ápolására is nagy gondot fordítunk: a Vince-napot is megtartjuk, de farsangi, húsvéti és karácsonyi összejöveteleink is vannak. Egy-egy ilyen ünnepet igyekszünk úgy megülni, mint ahogyan azt elődeink tették – mondta el lapunknak Sarac János.