Aláírták a szerződést – elkezdődhet a várdaróci labdarúgó-akadémia építése

300

A napokban aláírták a kivitelezővel a szerződést, így hamarosan elkezdődhet a várdaróci labdarúgó-akadémia építése. Az UEFA B licencnek megfelelő, 500 főt befogadó, fedett lelátóval rendelkező stadiont magába foglaló komplexum a tervek szerint 2025 végéig készül el.

A labdarúgás fontos szerepet játszik a szurkolók, a helyi közösségek és a nemzetek életében is; ezért állítják róla, hogy ez a világ legnépszerűbb sportja.

A focipályára vagy a stadionba lépve azonnal átjárja az embert a zajos tapssal és hangos skandálásokkal „fűszerezett” hangulat. A szurkolók összetartozása és a közös célokért való lelkesedése egy olyan érzést teremt, mintha mindenki egy hatalmas család része lenne. A gólok utáni ünneplés, az izgalom és a családias hangulat mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az igazi futballszurkolóknak valóban felejthetetlen élményben legyen részük a meccsek ideje alatt és után. Ezt a szurkolói életérzést egyre többen vallják magukénak a Várdaróc FC kapcsán is.

Már nemcsak Baranya- és Szlavónia-szerte, hanem egyre szélesebb körben válik ismertté és felismerhetővé a zöld-fehér színekben, kakas kabalaállattal szereplő futballcsapat, amely rengeteget fektet a minőségi munkába és az utánpótlás-nevelésbe, ami meg is látszik az eredményeiken. Sok szponzort, támogatót és szurkolót tudhatnak maguk mögött.

Hamarosan pedig a horvát másodosztályban szereplő csapatok meg is irigyelhetik a várdaróciakat, mert a 2025-26-os szezonra elkészül a klub labdarúgó-akadémiája. A komplexum egy minden igényt kielégítő, UEFA B licencnek is megfelelő, 500 főt befogadó, fedett lelátót foglal magába, amelyben többek között négy öltöző, konditerem, társalgók és több mint 120 parkolóhely is helyet kap.

– A Várdaróc Labdarúgóklub sikerei és a meccseit övező érdeklődés arról tanúskodik, hogy a kultúra mellett a sport is hatalmas közösségkovácsoló és -összetartó erővel bír magyarságunk körében. Mi pedig a HMDK-ban mindent megteszünk annak érdekében, hogy ehhez megteremtsük a legjobb feltételeket – mondta Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.

A Várdaróc FC-ben a felnőtt csapat fejlesztésével párhuzamosan folyik az utánpótlás-nevelés is, a fociiskolában a legfiatalabbak vesznek részt. A lelkes és kitartó munka már korábban is gyümölcsözött, az új komplexum megépülése pedig még nagyobb motivációs erővel bír.

– Óriási dolog és nagy motivációt jelent ez játékosainknak, bármelyik korosztályhoz tartoznak is, sőt még azoknak is, akik majd a jövőben fogják a bőrt rúgni klubunk színeiben, így köszönettel tartozunk a HMDK-nak, amely egy hatalmas álom megvalósítását teszi lehetővé – mondta Kiss Dárió, a Várdaróc FC egyik vezetője.