Aktív csúzai fiatalok – ezúttal szemétszedést szerveztek

106

Az Ács Gedeon Ifjúsági Egyesület tagjai a vasárnapi pihenés helyett hulladékgyűjtő akciót szerveztek, amelynek keretében 280 liternyi szeméttől szabadították meg Csúza főutcáját.

Az önkéntes szemétszedési akció egy olyan közösségi kezdeményezés, amelynek célja, hogy a helyi közösségek tagjai összefogva tisztábbá és rendezettebbé tegyék környezetüket. Az ilyen események nemcsak a természet szépségének megőrzését szolgálják, hanem erősítik a közösségi összetartást, és növelik a környezettudatosságot. Összességében az önkéntes hulladékgyűjtés nagyszerű lehetőséget kínál mindenkinek, hogy tevékenyen hozzájáruljon környezete védelméhez és gondozásához.

A csúzai Ács Gedeon Ifjúsági Egyesület fiataljai ennek szellemében szerveztek szemétszedési akciót vasárnap, ahol pár óra alatt összesen 280 liternyi szeméttől szabadították meg a falu főutcáját. A fiatalok mindenképpen tervezik a folytatást, hogy a környezetvédelem és a környezettudatosság eredményeképpen végül az egész települést megtisztítsák.

– Egyesületünk az elmúlt időszakban igen aktív, folyamatosak a programok, és büszke vagyok arra, hogy a tagok igazán lelkesen és szorgalmasan állnak minden kezdeményezéshez, valóban jó csapatról beszélhetünk. Ezzel is szerettünk volna tenni valamit, és példát mutatni a közösségünkben, amit folytatni is fogunk – nyilatkozta lapunknak Bonet Stefan, az egyesület elnöke.