Ajándék könyvek magyar iskoláinknak

0
134

Tavaly év végén a HMDK kiadásában jelent meg a csúzai P. Ábri Judit gyermekeknek szóló kötete, a Macskaringó, Kecskeringő, amelyből 5-5 példányt ajándékoztunk minden magyar általános iskolánk könyvtárának.

A csúzai P. Ábri Judit sokoldalú alkotó: környezete elsősorban festőművészként ismeri, de versírással és műfordítással is foglalkozik. Decemberben, a HMDK kiadásában jelent meg gyermekeknek szóló kötete, a Macskaringó, Kecskeringő.

– A HMDK kiadásában ez az első, elsősorban gyerekeknek szóló verses mese kötetünk. Régóta terveztük, és tavaly végre sikerült megjelentetnünk. Hogy minél több magyar ajkú gyerekhez eljusson, úgy döntöttünk, hogy a magyar általános iskoláink könyvtárait ajándékozzuk meg vele, de juttattunk a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtárába is  Pélmonostorra – mondta Micheli Tünde, a kötet szerkesztője.

Dorkić Diana, a Horvátoszági Magyar Oktatási és Művelődési Központ könyvtárosa örömmel fogadta az új könyveket.

– P. Ábri Judit Macskaringó, Kecskeringő című gyerekkönyvét javaslom minden korosztálynak. A gyerekek szívesen lapozgatják a könyvet, mivel a szerző az egyedi illusztrációival érdekesebbé teszi az szöveget – mondja Diana.