Adventi programlehetőség vonatrajongóknak

51
Ludvig Krároly múzeumalapító és "szárnysegédei"

A vonatok és a vonatozás kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a palotabozsoki, a Mohácstól 15 km-re található vasúti múzeumot, ahol a gyerekek a különböző interaktív eszközökön keresztül a vasutasok „bőrébe bújhatnak”, a felnőttek pedig nosztalgiázhatnak – esetleg egy olyan korba repülhetnek vissza gondolatban, amikor még jóval élénkebb volt a vasúti forgalom mind Magyarországon, mind Horvátországban.

A vasúti közlekedés, és talán a tömegközlekedés is, a közelmúltban veszített jelentőségéből, mivel autóval utazni egyszerűbb, gyorsabb és talán kényelmesebb is. A vonatozásra az idősebb generációkhoz tartozók nosztalgiával gondolnak vissza, hiszen a vasúti kocsiban való zötykölődésnek, a vonat hangjának hangulata van.

A vonatozás kedvelőinek figyelmébe ajánlunk egy adventi úti célt, ami a Drávaszögtől nincs is olyan messze, a Mohácstól 15 kilométerre északra fekvő Palotabozsokon található.

A nagy vasutas múlttal rendelkező településen valamikor a Pécs-Bátaszék szakasz egyik forgalmas állomása működött. Sajnos a 2003-as, majd a 2009-es – nemzetietlen balliberális kormánypártokhoz köthető – vonalbezárások ennek az időszaknak véget vetettek. A vasúthoz köthető hagyományokat élesztette újra Ludvig Károly társaival együtt, akik az évekig üresen álló indóházban egy kiállítást hoztak létre.

Adventi „fényvonat”

A múzeum mellett pihenő Abmot motorvonatot advent idejére feldíszítik, „fényvonatot” varázsolnak belőle, ami hétvégenként beragyogja a vágányok környékét.

A kiállított vonat múltjáról, valamint a „fényvonat” programról Ludvig Károllyal, a Vasúti Múzeum Palotabozsok Hagyományőrző Egyesület elnökével beszélgettünk.

– Egy klasszikus Ganz motorvonat, illetve a hozzá tartozó mellékkocsi van nálunk kiállítva. 1928-ban gyártották és négy évvel később állították forgalomba. Az ország több pontján, illetve minden mellékvonalon ezek a vonatok üzemeltek régen, egészen a ’80-as évekig, amikor a csehszlovák Bz-k kerültek a helyükre. Ez a motor- és mellékvonat Kaposvárról került Pécsre. Körülbelül harminc évvel ezelőtt felújították, és azóta az ottani fűtőház előtt állt. Tavaly került a múzeumunkhoz, azóta újítgatjuk, odafigyelve arra, hogy visszavarázsoljuk eredeti állapotába, illetve próbáljuk bemutatni mindenféle formában – mesélt a vonat múltjáról Ludvig Károly

Tavaly adventkor kapta meg először a díszkivilágítást, és vált „fényvonattá”. A település látványossága köré akkor is és most is szerveztek kulturális programot is: forralt borral, teával várják a vendégeket, a gyerekeknek különböző meglepetésekkel készülnek. A fényvonat mindennap délután 17 és 20 óra között látható, január 6-áig.

A múzeum gyerekeknek szóló tartalma

A múzeumban rengeteg interaktív eszköz található – tette hozzá –, olyanok, amelyekkel a vasútállomásokon találkozhatnak az utasok, viszont nem próbálhatják ki őket.

– Itt lehet váltót állítani, sorompót tekerni, telefonok, jelzők, egyéb műszerek vannak, amiket a látogató kipróbálhat, kicsit belebújhat a vasutasok bőrébe – számolt be a múzeum érdekességeiről, amelyek leginkább a gyerekeknek szólnak, a felnőttek pedig elsősorban a nosztalgia miatt látogatják a múzeumot.

A létesítmény programjaival együtt mára országos hírűvé vált, elsősorban a vonatbarátok körében, a vonat pedig azóta, amióta ide került, Palotabozsok turistacsalogató „ékköve” lett, a vonatozás örömeire emlékeztetve mindazokat, akik megcsodálják.

Régen jelentősebb volt a két ország közti vasúti forgalom

Beszélgetésünkkor szóba került a két ország közötti vasúti forgalom is, amely egykor szintén nagyobb jelentőséggel bírt.

– Ennek a vonalnak nem volt közvetlen kapcsolata a Drávaszöggel, de a mohácsi kisvasútnak komoly múltja van – mondta az egyesület vezetője.

A Mohács-Bellye kisvasút a 20. század elején 115 kilométeren közlekedett, ami még ma sem számítana gyenge teljesítménynek. A vonat az útvonalát érintő területeken elsősorban a gazdasági élet fellendítésére szolgált, ezáltal azonban a társadalmi élet fejlődéséhez is hozzájárult.

Élénk forgalmat bonyolított le a Nagyharsánytól Pélmonostoron keresztül Kiskőszegig (Batina) húzódó vonal is, amelyet 1910-ben adtak át a forgalomnak, az 1960-as évek végére azonban megszűnt.

A Magyarbóly és Pélmonostor között közlekedő vonat szerencsére most is megvan.

Nyugat-Európában reneszánszát éli a vonatozás

– A palotabozsoki vonalon 2003-ban sajnos végleg megszűnt a forgalom a fokozatos leépülés következtében. Az utolsó időszakban már egyre kevesebb volt az utas, munkahelyek szűntek meg a városokban, nem volt beutazás, jobban bevált a buszforgalom. Most viszont érezni Magyarországon a törekvést a vonatozás népszerűsítésére, próbálják átterelni az utasokat a személygépkocsiból, buszról a vonatra, ez Pest környékén működik állítólag, Pécs környéke még fejlődésre szorul – mondja riportalanyom, hozzátéve, a vasúti közlekedés jóval környezettudatosabb megoldás, mint amikor mindenki autóba ül, ez a legfőbb szempont, amiért próbálják visszacsábítani az embereket a vonatra, a vonatozás Nyugaton már reneszánszát éli. Ludvig Károly abban bízik, ha a palotabozsoki állomás újranyitására kevés is az esély, a meglévőket fejleszteni fogják, és ennek talán része lesz a két országot összekötő vasútvonal is.