Adventi koncert a találkozó jegyében

0
586
Az éneklés és együttlét őszinte öröme hatotta át a hétvégi laskói adventi kórustalálkozót és tette ünnepivé. A meghatottság és a nosztalgia érzései keveredtek ezen a meghitt, színes, hangulatos estén, ahol szinte észrevétlenül repült el a közel két óra. A múlt szombati eseményen horvátországi magyar és anyaországi kórusok léptek föl.

A Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület szervezésében, a laskói általános iskola aulájában több mint egy évtizede rendeznek adventi kórustalálkozót, amelyen horvátországi magyar és anyaországi énekkarok, népdalkörök vesznek részt.

A műsorban fellépő kórusok ezúttal is változatos programmal, a magyar és más népek adventi, karácsonyi énekeinek feldolgozásaival alapozták meg a közönség ünnepi hangulatát.

07-adventi-korustalalkozo-6A szervezők nevében Déra Kornélia, a laskói kultúregyesület elnöke elmondta, hogy az összejövetel kiváló alkalmat nyújt a hagyományápolás mellett a kapcsolattartásra is.

– Több hazai és magyarországi kórussal is tartjuk a baráti kapcsolatot, akiknek ezzel a műsorral viszonozhatjuk a meghívást. A találkozó közönsége úgymond szinte állandósult, de eljönnek régi kórustagjaink is, vagy olyanok, akiknek ezzel a műsorral egy kis ünnepi melegséget tudunk nyújtani – mondja Déra Kornélia, a laskói kultúregyesület elnöke.

07-adventi-korustalalkozo-9Az idei találkozón a házigazda Alfalusi Vegyes Kar mellett fellépett az újbezdáni, a sepsei, a szentlászlói, a vukovári, a dályhegyi, az eszék-rétfalusi magyar kórus, valamint a magyarországi Kislippó és Kozármisleny énekkara.

07-adventi-korustalalkozo-10Az eseményen jelen volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, aki elmondta, hogy a HMDK nagyra értékeli a kórusok, népdalkörök munkáját, amelyekben évek óta azon dolgoznak, hogy a magyar hagyományokat tovább éltessék, így minden támogatást megérdemelnek. A Bellyei járás képviseletében Varga Gábor elöljáró-helyettes is dicsérettel illette az Alfalusi Vegyes Kar tevékenységét, amellyel az egész járás hírnevét öregbítik. A járás nemrég egy új digitális zongorával ajándékozta meg a kórust. (mt)