Adventi hangverseny a Népkörben

0
231

Az eszék-rétfalusi Népkör múlt pénteki ünnepi rendezvényén az eszéki Franjo Kuhač Zeneiskola növendékei és a Horvát Nemzeti Színház Operatársulatának tagjai léptek fel.

Az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület időről időre tartalmas rendezvényekkel színesíti a városi magyar lakosság mindennapjait. Legutóbb december 8-án, pénteken egy ünnepi hangversennyel kedveskedtek közösségüknek, melyen az eszéki Franjo Kuhač Zeneiskola növendékei és a Horvát Nemzeti Színház (Eszék) Operatársulatának tagjai léptek fel.

A művészek a hagyományos adventi, illetve karácsonyi zeneszámok mellett híres magyar zeneműveket is előadtak a Népkör zsúfolásig megtelt székházában.

– Fontosnak tartom az advent méltó megünneplését, hiszen ez a szeretet ünnepére való felkészülés időszaka, amikor is igyekszünk minden évben minél tartalmasabb rendezvénnyel kirukkolni. Nagy öröm számomra, hogy az eszéki zeneiskola növendékei, valamint az eszéki operatársulat is elfogadta a meghívásunkat, és egy ilyen színvonalas előadást hallhattunk tőlük – mondta Magdika Dániel, a Népkör elnöke.