Advent Budapesten

526
budapest-szentlszl2

Európa számos nagyvárosában tartanak adventi vásárt, a budapestit a tíz „legjobb” karácsonyi vásár között tartják számon. Ide szervezett a múlt vasárnap kirándulást az Ernestinovói járás Magyar Kisebbségi Önkormányzata és a Daruvári Magyarok Közössége is.

 

Az adventi vásárok gyökerei Ausztriából és Németországból eredeztethetők. Az első karácsonyi vásárt 1296-ban (!) Bécsben rendezték. Napjainkban decemberre a városok terei világszerte ünnepi díszbe öltözve várják azokat, akik szeretnének már idejekorán a karácsonyra hangolódni a vásárok elmaradhatatlan „kellékeivel”: a karácsonyfával, a gyönyörű kivilágítással, a forró italokkal és ínycsiklandozó illatokkal.
A karácsonyi vásárok nemcsak az ajándékok megvásárlására kínálnak lehetőséget, hanem egyúttal egy kis kirándulásra is. Így gondolták az Ernestinovói járás Magyar Kisebbségi Önkormányzatának és a szentlászlói HMDK-alapszervezetnek, valamint a Daruvári Magyarok Közösségének a tagjai is, akik egymástól függetlenül advent harmadik hétvégéjén látogattak el anyaországunk fővárosába.

Kelemen Dezső, az önkormányzat alelnöke elmondta, megnézték a magyar főváros legszebb látványosságait is, amelyek közül nem maradhatott ki a Halászbástya, az Országház, a Lánchíd, de a Hősök tere sem.

 

09-Kirnduls-budapest-daruvriak

Sabo Snježana, a Daruvári Magyarok Közösségének elnök asszonya szerint a kirándulás élményt jelentett a résztvevőknek, és a csoport tagjai ezáltal ráhangolódtak a karácsonyra.

 

{fcomments}