A zene hídján Eszék után Budapesten is

0
70

A horvát-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából Eszék után január 25-én nagyszabású gálakoncertnek adott otthont a Budapesti Operettszínház is.

Horvátország és Magyarország között 1992. január 18-án jött létre hivatalosan a diplomáciai kapcsolat, a 30 éves fennállás alkalmából a múlt heti eszéki gálakoncert után a Budapesti Operettszínház is nemzetközi operettgálával lepte meg a közönségét január 25-én.

Az est során felcsendültek Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Huszka Jenő remekműveinek részletei, mint a Délibábos Hortobágyon, a Szép város Kolozsvár, a Mondd el, hogy imádom a pesti nőket vagy a Te rongyos élet. Az esten a színház szólistái közül Fischl Mónika, Lukács Anita, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Laki Péter és Dénes Viktor léptek színpadra, de szerepeltek az eszéki Horvát Nemzeti Színház művészei is, akik a horvát operaszerző, Jakov Gotovac műveiből adtak elő részleteket. Az est rendezője Somogyi Szilárd volt.

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Gordan Grlić Radman horvát külügyminiszter is.