A vörösmartiak első vidám estje

149

Június 14-én vidám estet tartott a Vörösmarti Ifjúsági Egyesület és a Dália Nőegylet. A bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszóit hívták vendégszereplésre, akik a Négy férfi gatyában című komédiát adták elő a vörösmarti kultúrotthon nagytermében. Az előadás után bállal folytatódott a program.

Vörösmarton körülbelül egy éve működik ifjúsági egyesület. Számukra, valamint a Dália Nőegylet számára a HMDK bérel székhelyet, ahol több programot szerveztek már, elsősorban zenés összejöveteleket a falu, illetve a környék fiataljai számára, de tartottak már gyerekzsúrokat és a kézimunkázó asszonyok munkáit bemutató kiállítást is. A hagyományőrzés sem áll távol tevékenységüktől, legutóbb májusfát állítottak falujukban és a szomszédos Csúzán az ottani fiatalokkal közösen.

– Régóta megfogalmazódott már a gondolat bennünk, hogy színházi estet is tető alá hozzunk, s nagy öröm számunkra, hogy összefogással most ezt sikerült megvalósítanunk. Felgyorsult világunkban gyakran megfeledkezünk a nevetésről. Hogy ezen legalább egy kis időre változtassunk, úgy gondoltuk, egy vígjátékkal örvendeztetnénk meg közönségünket – mondta el lapunknak Midlinszki István, az ifjúsági egyesület vezetője, aki jó kapcsolatot ápol a bezdániakkal (Vajdaság). Ezért döntöttek úgy, hogy a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó társulatát hívják vendégszereplésre.

A vörösmarti közönség is vastapssal fogadta a bezdániak előadását

A vörösmarti vidám estre múlt pénteken került sor a kultúrotthonban. A bezdáni színjátszók a Négy férfi gatyában című kétfelvonásos darabot adták elő, amit néhány hónapja Várdarócon is bemutattak. 

Ha egy darabban négy nő él egy lakásban, abból jó ki nem sülhet! Mert ha a tulajdonosnak például hirdetést van kedve feladni, biztos, hogy az albérlőknek, de még a szobalánynak is kedve szottyan ugyanazt megtenni. Ki a lakást akarja kiadni, ki önmagát eladni. Van, aki modellt keres a festményéhez, a másik meg tanítványt a zongorához. A megszólított urak pedig érkeznek is szép sorban. De hogy nem abban a sorrendben, ahogyan azt a hölgyek várják, abban biztosak lehetünk. A keveredésekből, félreértésekből pedig számtalan helyzetkomikum és csattanó lesz, ami mind arról gondoskodik, hogy valóban jól szórakozzon a közönség. Mire minden „legatyásodott” kandúr megtalálja a párját, gyorsan elszalad a két remek felvonás is, ami alatt a nézők elfelejtik minden hétköznapi bújukat, bajukat. A bezdáni színjátszók fergeteges produkcióját a vörösmarti közönség is vastapssal jutalmazta. 

A szervezők nevében Horvát Attila köszöntötte a közönséget

A rendezvényen jelen volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője is, aki a műsor előtti köszöntőjében elmondta, nagy öröm számára, hogy ennyi idő után végre Vörösmarton is szervezhetett rendezvényt a HMDK, és hogy ilyen szépszámú résztvevője van. További támogatása felől biztosította a vörösmartiakat.

Az előadás után bállal folytatódott a rendezvény, melyen a kórógyi Aranycsárdás zenekar felelt a jó hangulatért. A mulatság kezdetén vacsorával vendégelték meg a résztvevőket a szervezők.

A rendezvény a HMDK támogatásával valósult meg.