A várdaróci iskolások tanévzáró ünnepsége

0
187
10-tanvzr-2

Várdaróc – A várdaróci tagozati iskola tanulói a helyi kultúrotthonban tartották tanévzáró műsorukat, ahol hat diáktársuktól is búcsúztak, akik az ötödik osztálytól a központi iskolában, Laskón tanulnak tovább.

A héten hivatalosan is lezárult a 2010/2011-es tanév, a várdaróci tagozati iskola tanulói pünkösdvasárnap tartották tanévzáró műsorukat a helyi kultúrotthonban, amelyre nemcsak a diákok szülei, rokonai és ismerősei, hanem a falubeliek közül és a szomszédos településről is többen eljöttek.

Miután Farahó Anna tanítónő köszöntötte az egybegyűlteket, köztük a laskói iskola igazgatóját, Lisztovits Attilát, elsőként a szóban forgó oktatási intézmény nagytánccsoportja lépett egy koreográfiával a színpadra, majd a várdaróci tagozati iskola tanulóinak zenés, verses táncos összeállításokból álló műsora következett. Többen kissé lámpalázasan mondták el szövegüket, a harmadikos és negyedikes lányok éneke viszont már sokkal felszabadultabban szólt. De bemutatkoztak a laskói iskola kistáncosai is, akik közül többen csak nemrég kezdtek népi tánccal foglalkozni, így bátortalan lépéseiket a közönség tapssal buzdította.

A tanévzáró kiemelkedő eseménye volt a negyedikes kisdiákok búcsúztatása. Évszázados szokásainknak megfelelően Pajrok Erzsébet tanítónő útravalóként egy-egy tarisznyát akasztott a búcsúzók nyakába.