A Várdaróc FC ismét történelmet írt: a megyei első osztály győztese lett – irány a rangosabb liga!

Június 11-én, szombaton került sor az Eszék-Baranya megyei 1. osztály utolsó fordulójára, a várdaróciak egypontos előnnyel érkeztek a riválisaikhoz. A Várdaróc Labdarúgó Klub, 2-0-s győzelmet aratva szombaton a Viljevo FC otthonában, megszerezte a megyei első osztály bajnoki címét. Olyan magasra jutottak ezzel a teljesítménnyel a daróciak, amilyenre 75 éves történetük során még soha.

„Fél Várdaróc útra kelt szombaton, hogy elkísérje csapatát a sorsdöntő meccsre”

Egy éve, hogy írtunk a Várdaróc FC óriási sikeréről, arról, hogy bekerültek a megyei első osztályba. Már akkor elmondta nekünk Kiss Dárió, a klub egyik vezetője, hogy a céljuk természetesen az lesz, hogy az új liga legjobbjai legyenek.

Most pedig ismét arról cikkezhetünk, hogy kedvenc várdaróci csapatunk elérte a kitűzött célt, megyei bajnok lett. Méghozzá úgy, hogy az utolsó fordulóban győzelmi kényszerben egy rendkívül erős klub, Viljevo település csapata ellen, akik házigazdaként léptek pályára.

– A Viljevo egy olyan csapat, amelytől kevesen vittek el három pontot az utóbbi években. Nagy előny volt számukra az is, hogy hazai pályán játszhattak, hatalmas szurkolótáborral. Szerencsére jól indítottuk a meccset, kihasználtuk a helyzeteinket, két szép gólt szereztünk, utána pedig arra törekedtünk, hogy megtartsuk a vezetést, ami sikerült, de azért végigizgultuk a meccset. Óriási motiváló erő volt csapatunk számára, hogy nekünk is nagy volt a szurkolótáborunk, fél Várdaróc útra kelt szombaton, hogy elkísérje csapatát, de nemcsak Várdarócról érkeztek zöld-fehér szimpatizánsok, hanem Vukovárról, Dárdáról, Harasztiból, Eszékről, Pélmonostorról és más helyekről is, ami nagyon kellemes meglepetés is volt – nyilatkozta lapunknak Kiss Dárió, aki hozzátette,

három év alatt három bajnoki címet szereztek, közben nagy múltú, komoly csapatokat utasítottak maguk mögé.

– A mostani siker ismét történelminek nevezhető, ugyanis a klub fennállása óta először történt meg, hogy feljebb jutott a megyei első osztályból a megyék közti ligába (Međužupanijska liga). Ezzel az eredménnyel járási szinten is egyedülállóak vagyunk, amire így a Bellyei járás is büszke lehet – emelte ki. 

NINCS MEGÁLLÁS: több mint száz gyerek focizik majd Várdarócon a hétvégén

– A siker elsősorban a játékosok érdeme, akik egy éven át minden napot edzéssel töltöttek, és akik a második félszezonban 15 meccsből 14-et megnyertek. Hozzájárult még a sikerhez a játékosokon, a vezetőségen és a támogatókon kívül a gondnok, az edzők, a labdaszedők, a legkisebb focistáink és a legidősebb szurkolóink, mindenki, akinek köze van a klubhoz – hangsúlyozta Kiss Dárió. 

A Várdaróc FC-ben jelenleg a hétvégi gyermek focitáborra készülnek, amelyre közel 100, a labdarúgást szerető gyereket várnak a környékről. A tábort az Osijek Futballklubbal közösen szervezik.

Azt követően pedig a nyári focitornákra „gyúrnak”, a felkészülési mérkőzésekre, valamint a következő szezonra, hogy magasabb szinten is hozzák a megszokott formájukat.