A Tündérkert lovas világa is megelevenedik a Nemzeti Vágtán

81

60 település lovasainak versenye, méneshajtás, hagyományőrző programok, huszárbemutató és az október 13-án a Dunán bemutatkozó Tündérkert című szenvedélyes kalandfilm-sorozat lovas jelenete szórakoztatja a 16. Nemzeti Vágta látogatóit hétvégén. A részletekről Meskó Zsolt főrendező beszélt a Duna műsorában.

Bár évek óta a Hősök tere a Nemzeti Vágta otthona, a szervezők elfogadták Szilvásvárad meghívását, így rendhagyó módon új helyszínen, a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban rendezik meg hétvégén a rendezvényt. Magyarország elsőszámú lósport ünnepéről Meskó Zsolt, a Nemzeti Vágta főrendezője osztott meg részleteket a Duna délutáni magazinműsorában.

„Megőrizzük a klasszikus Nemzeti Vágta hangulatát és a nézők minden eddiginél közelebbről láthatják az eseményeket. A 60 település versenye mellett a hagyományainkat is megmutatjuk, a legnépszerűbb az 1848-as csatabemutató, tüzérekkel, ágyúkkal és huszárokkal. A másik izgalmas újdonság, hogy megidézzük az októbertől a Dunán látható Tündérkert-sorozat lovas világát Kálloy Molnár Péter és hagyományőrző lovasok közreműködésével. Már csak ezért is érdemes eljönni” – emelte ki a látványos programokat Meskó Zsolt az Almárium vendégeként. A további részletek és a teljes adás újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán.

A 16. Nemzeti Vágtát vasárnap 15 órától élőben közvetíti a Duna. Az esemény műsorvezetői Rátonyi Kriszta és Fodor Imre.

Nemzeti Vágta – vasárnap 15 órától élőben a Dunán.

Tündérkert – október 13-tól péntekenként 21 órától a Dunán.