A testvériskolai kapcsolatot erősítették

0
50

Múlt kedden a magyarországi Szigetvárra látogatott az eszéki magyar iskolaközpont tantestülete. A szigetvári Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája pedagógusaival találkoztak, hogy erősítsék a kapcsolatot.

A Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (Eszék) és a szigetvári Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája között 2018-ban köttetett testvériskolai szerződés, melyet Andócsi János és Götzné Batta Mónika, az intézmények igazgatói írtak alá.

A dokumentum szerint vállalják a két iskola tanárai közötti tapasztalatok cseréjét, a közös történelmi és irodalmi értékek feltérképezését, megismerését és gazdagítását, közös tanulmányi, szabadidős, kulturális és sportrendezvények szervezését és lebonyolítását, a két intézmény jó hírnevének öregbítését, a két település lakosainak– gyermekeiken keresztül – egymáshoz közelebb hozását, a két ország kölcsönös megismerését.

A kapcsolat ápolása érdekében múlt kedden az eszéki magyar iskolaközpont tantestülete Szigetvárra látogatott, ahol testvériskolája pedagógusaival találkozott, hogy bemutassák egymásnak intézményüket, még jobban megismerjék egymást.

– Az idő bebizonyította, hogy igenis szükség van az ilyen kapcsolatokra, mert ezek által csak gazdagodhatunk, és ami a legfontosabb, hogy emberi és szakmai kötelékek alakultak ki a testvériskolai szerződésnek, együttműködésnek köszönhetően – nyilatkozta lapunknak Andócsi János, az eszéki iskolaközpont igazgatója.

Hozzátette, őszre találkoznak legközelebb, amikor a Központ látja vendégül a szigetváriakat.

A testvériskolai együttműködés az elejétől fogva rendkívül élénk, a diákokat is összeköti, akiknek sportprogramokon nyílt alkalmuk találkozásra.