A szentlászlói tánccsoport az Ohridi-tó partján

0
230
Macedonia-7

Ohrid (Macedónia) – A szentlászlói tánccsoport tagjai július 7-e és 12-e között részt vettek egy nemzetközi népitánc-fesztiválon, ahol 16 ország 55 tánccsoportja mutatkozott be.

Ohrid Macedónia délnyugati sarkában, Albániához és Görögországhoz közel helyezkedik el. Az Ohridi-tónál fekvő város az UNESCO védelme alatt áll, és természeti szépségeivel, valamint történelmi és kulturális örökségével Macedónia egyik gyöngyszeme. Itt töltöttek el nemrég négy napot a szentlászlói Petőf Sándor Kultúregyesület tagjai is, akik egy ottani nemzetközi folklórfesztiválon vettek részt.

– Az egyik eszéki fellépésünk során kötöttünk barátságot az eszéki székhelyű Braća Miladinovci Macedón Kultúregyesület vezetőivel, és tulajdonképpen az ő ajánlásukra kaptunk meghívást az ohridi nemzetközi rendezvényre. – Csodálatos látvány volt, ahogy a 16 országból érkezett több mint 2500 táncos népviseletben végigvonult Ohridon, majd egy amfiteátrumban mutatkozott be mindegyik együttes, köztük a mi ifjúsági csoportunk is. Természetesen bebarangoltunk a környéket is. Úgy néz ki, hogy a szervezőknek tetszett a műsorunk, mert a jövő évi rendezvényre is meghívtak bennünket. A tánccsoport tagjainak nem igazán lesz idejük pihenésre, mert most az Ernestinovói járás napjára készülnek – nyilatkozta Lapis János, az egyesület elnöke, aki azt is hozzátette, hogy a macedóniai fellépést a HMDK támogatásából és az egyesület költségvetéséből valósították meg.

New-Image