A szentlászlói iskola új testvérkapcsolata

528
08-szentlaszlo

Szentlászló – A Budapest Kőbányai Önkormányzat Szent László Általános Iskolájának küldöttsége múlt pénteken a szlavóniai Szentlászló általános iskolájában járt kapcsolatfelvétel céljából.

Nemrég Iván Gábor zágrábi magyar nagykövet vetette fel a két általános iskola kapcsolatfelvételének a lehetőségét, amire a múlt héten sor is került.

A nagykövet felesége, Ivánné Vidra Mária a Budapest Kőbányai Önkormányzat Szent László Általános Iskolájának igazgató-helyettese felvette a kapcsolatot Kelemen Dáviddal, a szentlászlói iskola igazgatójával, aki a múlt pénteken fogadta a budapesti küldöttséget, amelyet Menyhárt Sándor igazgató vezetett, és amelynek a tanintézmény ének-zene szakos tanárnője is tagja volt. Az ismerkedést szolgáló találkozó sikeres volt, így a két iskola illetékesei számos közös programot tudnak majd megvalósítani az elkövetkező időszakban.

 

Cserediákok, üdülés a Balatonon

A budapesti iskola küldöttsége rögtön elhatározta, hogy a nyáron 20 szentlászlói diákot fognak vendégül látni a Balatonon.

– Nagyon örülünk ennek az új testvériskolai kapcsolatnak, új partnereink nyitottságának, aminek köszönhetően máris több közös programot sikerült egyeztetnünk. Megbeszéltük, hogy cserediák-programokat fogunk szervezni, valamint meghívtuk a budapesti intézmény énekkarát iskolanapi ünnepségünkre, aminek természetesen „visszavágója” is lesz. Gerstmájer Angéla tanárnővel pedig megbeszélték, hogy a két iskola énekkara több azonos dalt fog betanulni, hogy közösen léphessenek fel a rendezvényeken. Úgy érzem, hogy nagyon gyümölcsöző kapcsolatnak nézünk elébe, amit elsősorban Iván Gábor zágrábi nagykövetnek és kedves feleségének köszönhetünk – tudtam meg Kelemen Dávidtól, a szentlászlói iskola igazgatójától.