A szebbik nemet ünnepelték

96

Március 8-a alkalmából számos magyar egyesületben virággal kedveskedtek a nőknek, több helyen összejövetelt és bált is tartottak.

Néhány településünkön már 8-a előtt felköszöntötték egy-egy szál szegfűvel a hölgyeket. A nőnapi programok a múlt héten folytatódtak, a megajándékozott lányok, nők, asszonyok, anyák és nagymamák örömmel fogadták a meglepetéseket.

Bellye

A HMDK bellyei alapszervezetében szorgoskodó férfiak minden évben virággal köszöntik az egyesület nőtagjait. Erre idén is sor került, székhelyükön gyűltek össze nőnapot ünnepelni kávé, tea mellett. A nőnapi program részét képezte egy Orgyán Mária kéziunka-gyűjteményéből összeállított kiállítás is.

– Hölgyeink vágott szegfű helyett cserepes virágot kaptak, amit később ki is ültethetnek a kertjükbe, hogy tovább gyönyörködhessenek benne – mondta Varga Gábor, a bellyei HMDK-alapszervezet elnöke. Az idősebbeknek, akik nem tudtak részt venni az összejövetelen, házhoz vitték a meglepetést, amit mindegyikük örömmel fogadott. Az egyesület e programját a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából finanszírozta.

Újbezdán

Az újbezdáni Művelődési és Művészeti Egyesületnél a nőnapi összejövetel számít hagyománynak. Az ünnepségre a település hölgytagjait várják szeretettel. A meghívásnak évről évre többen tesznek eleget, szinte minden korosztályból vannak résztvevők, akiknek ezúttal cserepes virággal és süteménnyel kedveskedtek a szervezők.

Haraszti

A Haraszti Ifjúsági Egyesület megalakulásától fogva tartja magát ahhoz a szokásához, hogy nőnap alkalmából egy-egy szál szegfűvel köszöntik a szebbik nemhez tartozókat. Idén is kapott virágot minden lány, anya, nagymama a faluban.

Laskó

Laskón már több éve a HMDK helyi alapszervezete gondoskodik a nők, asszonyok március 8-i köszöntéséről. Az egyesület férfi tagjai idén is felkerekedtek nagy szegfűcsokrokkal a kezükben, hogy házhoz vigyék a nőnapi ajándékokat.

Belovár

A Belovári Magyarok Közösségének legfiatalabb tagjai kitettek magukért a nőnap alkalmából. A szervezet játszóház-programján részt vevő gyerekek egy-egy papír virágcsokrot készítettek, amit mindenki annak a nőnek (anyának, nagymamának…) adott át, aki a legfontosabb a számára, akire példaképként tekint. Az egyesület vezetősége fontosnak tartja, hogy a gyerekek figyelmét is felhívják a nők szerepére, fontosságára.

Pula

A pulai/pólai Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület tagjai nőnapi összejövetelükre kollégáinkat, a Drávatáj TV munkatársait is vendégül látták. Paprikást főztek, de asztalukon gazdag volt a süteménykínálat is. A nőket itt is virággal köszöntötték, ami mellé szalvétatechnikával készített díszt ajándékoztak. 

Sepse

A HMDK sepsei alapszervezete idén is nőbált szervezett a nemzetközi nőnap alkalmából, amelyen a szebbik nem képviselői egy-egy szál virágot is kaptak. A zenét Kurel Goran és Keresztes József szolgáltatták, akik gondoskodtak róla, hogy sohase legyen üres a táncparkett. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Kórógy

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület is bállal ünnepelte a nőnapot a helyi kultúrotthonban. A résztvevő nőket, asszonyokat egy-egy cserepes virággal és képeslappal örvendeztették meg. A zenét természetesen a mulatós zene hazai sztárja, a kórógyi Aranycsárdás szolgáltatta.