A sporttal kapcsolatos szakmai fórumot tartott a CED Eszéken

31

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. eszéki irodája június 6-án fórumra hívta össze azokat a magyar és horvát üzleti szereplőket, akik a sportban érdekeltek.

A CED – Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. eszéki irodája által szervezett üzleti fórum kapcsolatteremtésre adott lehetőséget. Célja, hogy személyes találkozások révén ösztönözze a két ország üzleti szférája között további gazdasági kapcsolatok létrejöttét, illetve erősítse az együttműködést a két ország vállalatai között. A múlt heti fórum témája a Sport IT a gyakorlatban volt. A B2B-vel egybekötött találkozón hat IT-ágazatban működő magyar sportcég mutatkozott be azzal a céllal, hogy üzleti kapcsolatokat kössenek horvát partnereikkel.

– Az eszéki CED Iroda szervezésében tartott üzleti fórumnak az a célja, hogy hat magyar, sport IT-ágazatban működő cég mutatkozzon be a horvát sportban érdekelt cégeknek. Jelen voltak sportegyesületek, de sporttal foglalkozó cégek is, hogy bemutassák innovatív termékeiket, és hogy létrejöhessenek esetleges üzletek. Több mint harminc érdekelt tisztelt meg bennünket jelenlétével, ami az érdeklődés komoly bizonyítéka. Terveink szerint elmegyünk Zágrábba és a tengermellékre is, mindenhova, ahol komoly sportklubok vannak – tudtuk meg Palizs-Tóth Hajnalkától, a CED eszéki irodavezetőjétől.

A fórum első részében hat magyar IT cég mutatkozott be, majd ezt követően a horvát felekkel B2B találkozón keresztül építhettek kapcsolatokat és tárgyalhattak esetleges együttműködési lehetőségekről.

– Öt éve foglalkozunk futballanalitikával és adatalapú megoldások fejlesztésével fociklubok és szövetségek számára. Az a célunk, hogy a játékot minél mélyebben le tudjuk írni, ennek érdekében különböző teljesítménybeli mutatókat fejlesztünk ki, és ehhez – többek között – mesterséges intelligencia algoritmusokat is használunk. Együtt dolgoztunk a Magyar Labdarúgó-szövetséggel az elmúlt négy év folyamán – tudtuk meg az egyik magyarországi cég, az xfb Analytics Kft. ügyvezető alapítójától, Csernus Attilától.

A fórumon Magdó János eszéki magyar főkonzul is köszöntötte az egybegyűlteket.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.