A politika meghiúsította Andócsi kinevezését

143
08-vorosmart

Sója újból beleavatkozott az igazgatóválasztásba, ezúttal Vörösmarton

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a vörösmarti iskolabizottság Andócsi Jánost választotta meg a vörösmarti általános iskola igazgatójának, amely döntést jóváhagyásra el kellett küldeni az oktatási miniszternek.  Általános meglepetést okozva a múlt héten a miniszter úgy döntött, hogy Andócsi Jánost nem nevezi ki az intézmény élére, annak ellenére sem, hogy az egész procedúra a vonatkozó törvények betartásával történt. A miniszteré helyett  az államtitkár aláírásával érkezett a hivatalos levél, amelyben indoklás nélkül megvonják a bizalmat Andócsitól. Az oktatással foglalkozó szakemberek  és az oktatási felügyelőség is értetlenül áll a döntés előtt.

Ismét beleszólt a  politika a magyar oktatásügybe

Andócsi János is értetlenül áll a döntés előtt, hiszen a miniszter csak akkor nem hagyja jóvá az igazgatóbizottság döntését, ha az valamilyen törvénytelenségbe ütközik.

– Furcsállom, hogy semmi magyarázat sincs a levélben, egyszerűen indoklás nélkül megsemmisítették a kinevezésemet. Mindenképpen jogi lépéseket tervezek a minisztérium ellen, hiszen semmi törvényes alapjuk nem volt ahhoz, hogy megsemmisítsék az iskolabizottság legitim határozatát. Nem kell túl nagy képzelőerő hozzá, hogy kitaláljuk, vajon melyik politikus avatkozott újra bele az igazgatói kinevezésbe. Ez a döntés azonban nem ellenem szól, hanem a vörösmarti iskola ellen, amely évek óta nem pályázik magyarországi forrásokra, és amely intézményben már évekkel ezelőtt „megállt az idő”. Sajnos az igazgatónő betegsége miatt nem tudja ellátni feladatát, én viszont lendületet és újításokat vihettem volna az intézménybe, hogy az újra visszakerüljön a magyar iskolák vérkeringésébe. De úgy látszik, megválasztásom valakik érdekeit sértette, és újból egy oktatási intézmény  esett áldozatául döntésüknek, diákostul, tanárostul – nyilatkozta lapunknak Andócsi János.