A pélmonostori városvezetés újabb sikere

Megépül a szennyvízelvezető hálózat és felújítják az idősek otthonát a Drávaszög egyetlen városában

260

Az elmúlt négy évben Pélmonostoron számos olyan fejlesztés megvalósult, amely már régóta váratott magára. A napokban pedig a városi vezetés újabb nagyberuházásokról írt alá szerződést. A Drávaszög egyetlen városában teljesen kiépül a szennyvízelvezető hálózat és felújítják a településen működő idősotthont is.

Tomislav Rob

Pélmonostor városában négy évvel ezelőtt, kétciklusnyi SDP-vezetés után a HDZ és a HMDK alkotta koalíció került hatalomra, így a városi tanács tagja lett Matijević Olivér és Kovács Ferenc is. Az új városvezetés Matijević Olivért választotta meg a pélmonostori városi képviselő-testület alelnökévé, Kovács Ferenc pedig a nemzeti és nemzetiségi ügyekkel foglalkozó bizottság elnöke lett. Az eltelt időszak alatt a településen számos, régóta várt fejlesztés valósult meg.

Utcák, terek, intézmények újultak meg, átadták a 16 millió kúnából megépült új városi strandkomplexumot. A település ismét felkerült Horvátország idegenforgalmi térképére. Folyamatosak a fejlesztések, hamarosan a Drávaszög egyetlen városának legnagyobb beruházása kezdődik meg, ugyanis a napokban írták alá az illetékesek a 48 millió kúna értékű szerződést, amely alapján megépül Pélmonostor és a hozzá tartozó települések szennyvízelvezető hálózata.

Matijević Olivér

Tomislav Rob polgármester szerint ezzel egy égető problémát oldanak meg, és ha elkészül, Pélmonostor azon kevés horvát városok közé fog tartozni, ahol a szennyvízhálózat problémája teljesen megoldódik.

A szennyvízhálózat mellett a településen működő idősotthon felújítása is elkezdődik. Felújítják a romos és a felhasználók számára megközelíthetetlen tetőteret, amelybe majd az intézmény vezetősége, az adminisztráció fog beköltözni, a földszinten levő jelenlegi irodákat átalakítják, így újabb időskorúak befogadására teszik alkalmassá.

Büszkék lehetünk, mert a városi költségvetésen túl számos sikeres projektet valósítottunk meg az elmúlt időszakban, amelyekkel a városban és a hozzá tartozó településeken élők körülményein javítottunk, és tervekből a továbbiakban sincs hiány – mondja Matijević Olivér, a városi képviselő-testület alelnöke.