A pedagógusfórum 36 jó tanulót jutalmazott meg

0
128
Vörösmart

Október végén hirdette meg a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) a „Tudással a könnyebb boldogulásért” elnevezésű tehetséggondozási pályázatát, amely nemrég zárult. A pályázat eredményeként 33 általános és 3 középiskolás diák részesült taneszköz- és készségfejlesztő játékcsomagban.

A HMPF 2001. október 16-án alakult meg a horvátországi magyar tannyelven oktató pedagógusok kezdeményezésére. Az elmúlt évek során kiemelt szerepe volt a horvátországi magyar pedagógusok érdekképviselete és szakmai fejlődése felté-teleinek biztosításában, valamint a magyar nyelven történő oktatás megőrzésében, népszerűsítésében, amelynek érdekében számos továbbképzést és programot szerveztek.

Laskó

Erőfeszítéseiket elismerve, az anyaországtól is hathatós segítséget kapnak, a szakmai szervezet több éve az úgynevezett nemzeti fontosságú intézmények sorába tartozik, és egy ideje már a Nemzetpolitikai Államtitkárság partnere a különböző programokban.

A HMPF sok programmal és számos eszközzel segíti az anyanyelvi oktatás megmaradását. Továbbképzést szerveznek a pedagógusoknak, a diákoknak pedig szemléket, versenyeket.

Eszék

– Különböző módon igyekszünk megjutalmazni a jól tanuló diákokat is, többek között ezért hirdetjük meg évek óta a Tudással a könnyebb boldogulásért elnevezésű pályázatunkat – mondja Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője, programkoordinátora, aki hozzátette, hogy a program támogatója a Bethlen Gábor Alap.

A pályázatra horvátországi, magyar tannyelven tanuló, jó képességű és kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő felsős (6-8. osztály) és középiskolás (2-4. osztály) tanulók jelentkezhettek. A kiírás feltételeinek összesen 36 pályázó tett eleget. A nyertes pályázóknak a napokban adták át a taneszközökből és készségfejlesztő játékokból álló csomagokat minden tanintézményben.

Kórógy