A NYÁR 22, ezen a héten is izgalmas témákkal és jól ismert sztárvendégekkel várja a Duna csatorna nézőit

A  közmédia népszerű magazinműsora, a NYÁR 22, ezen a héten is izgalmas témákkal és jól ismert sztárvendégekkel várja a Duna csatorna nézőit. A műsor megújult tematikával látható: a forgatott riportanyagok mellett, naponta több turisztikai célpont is felfedezhető. A NYÁR 22 központi stúdiója idén is Révfülöpön található, de az adások bejátszói által az egész országot megismerhetik a nézők a két műsorvezetőpáros, Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence vezényletével.

A mai napon vendégünk volt Bódy Magdi énekes, a jó hangulatért pedig a Filtol zenekar volt felelős. Dekoráltunk gyertyát, megismerhettünk egy különleges palacsinta receptet és bemutattunk egy gyenesdiási antik kályhagyűjteményt. Beszélgettünk a holnap kezdődő Fekvenyomó Európa-bajnokságról, a Debreceni Bor-és Jazznapokról, a Kőszegi Ostromnapokról  valamint a jelenleg Ábrahámhegyen állomásozó mozgó Planetáriumról. Megtudhattuk, miképp érdemes gondozni a füvet, Gáborecz István élőben faragott nekünk jégtömbből egy vitorlás hajót, barangoltunk a gyömrői állatkertben, Kőröshegyen Maróc-pusztán, Cserszegtomajon és Avason is, ahol meglátogattunk egy működő borászatot.

A hét további részében is érdemes lesz velünk tartani, hiszen vendégeink között lesz Vida Péter, majd Bordán Irén színművészek, St. Martin szaxofonművész és Juhász Árpád geológus, valamint a legendás páros, a Csináljuk a fesztivált! zsűritagjai is: Korda György és Balázs Klári. Zenei felelőseink a héten Csézy, a BreassTime és a Vasovski Live.

Beszélgetni fogunk  a Panyolafeszt programjairól, a Zalai Borcégér fesztiválról, Balatoni Játszadalomról, a székesfehérvári Kortárs Művészeti Fesztiválról, a balatonfűzfői Gombócfesztiválról,  a vonyarcvashegyi 40 halász emléknapról, a pásztói I. Völgypiknikről, a Gárdonyi Napokról, a Kis-Balaton Estről, a Barátfüle Fesztiválról, a keszthelyi Kult Piknik és a Táncolj Hévíz! programjairól,  valamint megismerjük a Szeghalmi Boszorkány Fesztivált és az Alba Regia Jazz Feszt kínálatát.

Természetesen ezen a héten is kalandozunk országszerte,  ellátogatunk a székesfehérvári Titkok Házába, egy aszófői kézműves pincészetbe, Rónai Katalin baba- és bábkészítőhöz, egy veszprémi fagyizóba, majd a gyömrői tájházba, csobbanunk a balatonboglári élményfürdő vízében,  felkapaszkodunk a szilvásváradi Millenniumi kilátóhoz, megismerjük a gyömrői Tófürdő történetét,  egy debreceni palást készítőt, egy neszmélyi borászt, Balogh Eszter üvegművest, bepillantást enged munkájába Kovács Milán képregényalkotó, bedobjuk a csalit a Halimbai Kistóba, felfedezzük a preparált ízeltlábú, tengeri csiga és kagyló kiállítást Keszthelyen, bemutatunk egy családi gazdaságot Pomázon, egy dunakeszin található kávézót, egy tiszakécskei kempinget, a siófoki Ásványmúzeumot,  az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkört valamint a Tarnamérán található Almásy-kastélyt.

Az aktív programok sem maradhatnak ki a műsorból, quad túrára indulunk, felfújható elektromos katamaránnal száguldunk a Balaton vizén, trabant túrára indulunk a Balaton körül, Rátonyi Kriszta műsorvezető pedig elsőkörben egy siófoki étterem konyhájában segédkezik, majd kutyafelügyelőnek áll Veszprémben.

Révfülöpi stúdiónkban a héten elsajátítjuk a tökéletes kolbásztöltési technikát,  Buda Julianna flair bartender egy látványos produkcióban keveri majd a koktélokat, hip-hop táncbemutatót láthatunk, kiköt a mólónál egy kalózhajó, gólyalábasok tartanak egy izgalmas bemutatót,  mézeket és kalácsokat kóstolunk, megízleljük az idei év strandételét, bemutatjuk milyen az élet a fonyódligeti Erzsébet-táborban, szúnyog-kisokosunkban pedig tippeket adunk a vérszívók távoltartásához és folytatódik hungarikum sorozatunk, melyben most a 100 tagú cigányzenekarról lesz szó.

Ezen a héten Somossy Barbara és Forró Bence műsorvezetők várják a nézőket minden hétköznap és szombaton 10:00 és 12:00 óra között a Duna csatornán.

További érdekességekért érdemes a műsor honlapját, valamint Facebook- és Instagram-oldalát követni. A NYÁR 22 adásai visszanézhetők.